30.4.12

Ελέγχους σε όλους τους οίκους ανοχής ανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος


Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τον εντοπισμό 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης στο κέντρο της Αθήνας. «Είχα προειδοποιήσει στους πιο υψηλούς τόνους ότι το AIDS αυξάνεται δραματικά στη χώρα μας και ότι ένα ...
μέρος του προβλήματος προκύπτει από τη λαθρομετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία» σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον δικτυακό τόπο Iatropedia, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας επισημαίνει ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές οικογένειες, καθώς «Έλληνες οικογενειάρχες πηγαίνουν στους οίκους ανοχής μεταφέροντας έτσι τη νόσο στα σπίτια τους».

Τονίζει ότι οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχισθούν έως ότου εξετασθούν όλοι οι παράνομοι οίκοι ανοχής που λειτουργούν στη χώρα. «Έχω δώσει εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να συνεχίσει ακόμη πιο έντονα τους ελέγχους κατ' εφαρμογήν της υγειονομικής διάταξης. Δε θα υπάρξει οίκος ανοχής τα επόμενα 24ωρα που να μην έχει ελεγχθεί» είπε.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι επισκέφθηκαν τον παραπάνω οίκο ανοχής κατά τους τελευταίους έξι μήνες, να επικοινωνήσουν για οδηγίες:

στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210 72.22.222
στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 5212054

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι οι χωρίς άδεια οίκοι ανοχής στην Αθήνα, είναι περισσότεροι από 500.

Εν τω μεταξύ, κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ιατρικού απορρήτου της οροθετικής ιερόδουλης από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτογραφιών της από την Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Με μια πρωτοφανή ενέργεια στιγματισμού, οι αρμόδιες αρχές της χώρας έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω ενός δελτίου τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα πλήρη στοιχεία, φωτογραφίες και πληροφορίες του ιατρικού φακέλου 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης, υπηκόου Ρωσίας.

» Η άνευ προηγουμένου ρατσιστική πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών ανατροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων διαπόμπευσης της εν λόγου οροθετικής γυναίκας, δημοσιοποιώντας μια σειρά προσωπικών της δεδομένων, στιγματίζοντας την ίδια, σπιλώνοντας όλα τα οροθετικά άτομα και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας, που μετά από αυτό παύει να θεωρείται ένα σύγχρονο, ευνομούμενο και ανθρώπινο κράτος.

» Ο καταστροφικός χειρισμός της υπόθεσης τόσο από την Ελληνική Αστυνομία όσο και από το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ καταπατά οποιαδήποτε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εκτρέφει μια κουλτούρα διακρίσεων όχι μόνο εναντίον των οροθετικών ατόμων, αλλά και εναντίον ειδικών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως μετανάστριες, ιερόδουλες γυναίκες κτλ»...
TA NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: