30.4.12

Τι θα γίνει αν δεν εκλεγεί βουλευτής ο Βενιζέλος;...


«Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής».

Σας υπενθυμίζουμε αυτή την παράγραφο του Συντάγματος για την περίπτωση που κανένα κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία αλλά και στην περίπτωση (πράγμα δύσκολο) που το πρώτο κόμμα, δηλαδή η ΝΔ δε σχηματίσει κυβέρνηση στις τρεις ημέρες που έχει δικαίωμα να το κάνει.

Την επόμενη εντολή παίρνει το ΠΑΣΟΚ, αν φυσικά βγει δεύτερο κόμμα.

Επειδή, όμως, το Βατερλό του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλο, κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να σκέπτονται ότι μπορεί να μην εκλεγεί ούτε καν βουλευτής ο Βενιζέλος. Επομένως, την εντολή σχηματισμού θα πάρει κάποιος που θα ορίσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Υποθετικό σενάριο αλλά κρατήστε το διότι απ’ ότι μαθαίνουμε στην Ιπποκράτους έχουν αρχίσει ήδη να το μελετούν...

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: