30.4.12

ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ καίνε τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ...


ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ
Ανω-κάτω έχει γίνει η αριστερή πολυκατοικία με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η πρόταση για...
κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του Πάνου Καμμένου προκάλεσε και τα σχόλια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επισήμανε πως «το ζευγάρι Τσίπρα - Καμμένου εξελίσσεται από παράξενο ειδύλλιο σε αληθινό κωμειδύλλιο. Δίνει υλικό στις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, αλλά δεν πείθει κανέναν. Εμπλουτίζει το θέατρο, αλλά φτωχαίνει την πολιτική».
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε χθες την πρόσκλησή του προς ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά, εισπράττοντας σκληρές απαντήσεις, ειδικά από πλευράς Περισσού. Το ΚΚΕ τον κατηγόρησε προσωπικά για καιροσκοπισμό και αλαζονεία «η οποία δεν κρύβεται με τίποτα», ενώ ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματός του στην Αθήνα, έκανε λόγο για τυχοδιωκτικά παιχνίδια που θα βάλουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας, ενώ χαρακτήρισε ως «δώρο στις δυνάμεις του δικομματισμού» τις προτάσεις Τσίπρα.
Της διμέτωπης επίθεσης από ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ προηγήθηκαν αναφορές του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, οι οποίες είχαν ως στόχο κυρίως την πλευρά του Περισσού. «Οσοι μας λένε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα και δεν υπάρχει νόημα να φτιάξουμε μια τέτοια κυβέρνηση και να το αφήσουμε για όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και όταν το λαϊκό κίνημα τα καταφέρει, θα είναι σαν να μας περιγράφουν μια ευτυχισμένη μετά θάνατον ζωή», είπε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας: «Το ζήτημα είναι ότι εμείς θέλουμε να ζήσουμε σήμερα».
Η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ εξελίχθηκε σε μετωπική και με αφορμή την αναφορά Τσίπρα στο πρόγραμμα του κόμματος αλλά και τους χαρακτηρισμούς του πως το σκεπτικό του ΚΚΕ στερείται λογικής. «Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να διαστρεβλώσει ακόμα και το πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Με τον λάτρη της ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ το χωρίζει χάσμα στο σήμερα και όχι μόνο στο μέλλον», ήταν η οργισμένη απάντηση του γραφείου Τύπου του Περισσού στην επιμονή της άλλης πλευράς για δημιουργία κυβέρνησης Αριστεράς.
Με επιθετικό τρόπο απάντησε και ο Φώτης Κουβέλης στην πρόσκληση, λέγοντας: «Μήπως δεν πρόκειται καν για κυβέρνηση της Αριστεράς; Ξέρετε εσείς πολλές κυβερνήσεις της Αριστεράς που να ζητάνε στήριξη από τον Πάνο Καμμένο; Στην αρχή νομίζαμε ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο ή για ένα λάθος».

«Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ». Παρά τις αμφίπλευρες επιθέσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε πάλι χθες και στους κομμουνιστές αλλά και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους καλώντας τους να δώσουν τη μάχη της ενότητας «ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα». Κι όπως είπε: «Αν όχι τώρα, πότε; Και αν όχι εμείς, ποιοι;». Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ωστόσο ότι το κόμμα του «δεν έχει το μαγικό ραβδί» για να τ' αλλάξει όλα την επομένη των εκλογών, όμως δεσμεύτηκε πως μέσα από πολιτική διαπραγμάτευση με την ΕΕ, φορολόγηση του πλούτου και μορατόριουμ πληρωμών προς τους πιστωτές θα πετύχει καλύτερους όρους για την Ελλάδα...
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: