30.4.12

Εννέα Κύπριοι στους πιο πλούσιους της Βρετανίας...


Λονδίνο: Εννέα Κύπριοι της Βρετανίας περιλαμβάνονται στον ετήσιο κατάλογο της εφημερίδας «Sunday Times» για τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας. Στην 72η θέση βρίσκεται ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Easy Jet, με περιουσία ανερχόμενη στα £1. 015 δισ.

Ακολουθούν ο...
Κρίς Λαζαρή στην 107η θέση που δραστηριοποιείται στην ακίνητη περιουσία με £750 εκατ., ο Τζον Χριστοδούλου στην 123η θέση, επίσης στην ακίνητη περιουσία με £670 εκατ., ο Ανδρέας Παναγιώτου στην 219η θέση στην ακίνητη περιουσία με £400 εκατ., ο Διονύσιος Λιβέρας στην 260η θέση με £215 εκατ., ο Θίο Παφίτης ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων γραφικής ύλης στην 417η θέση με £180 εκατ., ο Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου στην οικοδομική βιομηχανία στην 537η θέση με £140 εκατ., ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ στην 751η θέση με £ 100εκατ. και ο Πανίκος Παναγιώτου επίσης στην ακίνητη περιουσία στην 984η θέση με £74εκατ.

Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται και οι Ελλαδίτες εφοπλιστές και επιχειρηματίες Αριστοτέλης Μυστακίδης, Τζον Γουλανδρής, Μιχάλης Λεμός, Αλκης Ντέιβιντ και οικογένεια Λεβέντη, Τρύφων Νάτσης και Νικόλας Ροδίτη.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Βρετανίας σημειώνει η «Sunday Times» είναι πλουσιότεροι παρά ποτέ προηγουμένως με συνολικό πλούτο ανερχόμενο στα £414 δις και παρά το γεγονός ότι η χώρα διέρχεται τη χειρότερη οικονομική ύφεση από τη δεκαετία του 1930.

Ο Λάξμι Μίταλ διατήρησε το στέμμα του πλουσιότερου ανθρώπου στη Βρετανία, παρότι έχασε σχεδόν το εν τέταρτον της περιουσίας του την περασμένη χρονιά μετά την πτώση της τιμής των μετοχών της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο.

Ο γεννημένος στην Ινδία επιχειρηματίας είδε την προσωπική του περιουσία να μειώνεται κατά 4,8 δισ. λίρες στα 12,7 δισ., αλλά το ποσό αρκούσε για να τον διατηρήσει στην κορυφή του καταλόγου.

Ο γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν Άλισερ Ουσμάνοφ, στον οποίο ανήκει περίπου το 30% της λονδρέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Άρσεναλ, παρέμεινε στην δεύτερη θέση και λίγο πίσω από τον Μίταλ, με περιουσία που εκτιμάται πως ανέρχεται σε 12,3 δισ. λίρες.

Ο Ρώσος επενδυτής Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης του αντίπαλου ποδοσφαιρικού κλαμπ Τσέλσι, παρέμεινε στην τρίτη θέση με προσωπική περιουσία που αποτιμάται σε 9,5 δισ. λίρες, από 10,3 δισ. πέρυσι.

Ο πλουσιότερος γεννημένος στη Βρετανία δισεκατομμυριούχος είναι ο Δούκας του Ουέλινγκτον, ο οποίος υποχώρησε από την τέταρτη στην έβδομη θέση παρότι η περιουσία του, η οποία κυρίως αποτελείται από ακίνητα, αυξήθηκε 5%, κι αποτιμάται σε 7,35 δισ. λίρες.

Η πλουσιότερη Βρετανίδα είναι η πρώην "Μις Ηνωμένο Βασίλειο" Κέρστι Μπερταρέλι, η οποία μοιράζεται μια περιουσία 7,4 δισ. λιρών με τον Ελβετοϊταλό επιχειρηματία σύζυγό της Ερνέστο, σύμφωνα με τους Τάιμς.

Η κατάρτιση του καταλόγου, ο οποίος δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την εφημερίδα, βασίζεται σε πλούτη που μπορούν να καταγραφούν, όπως έργα τέχνης, άλογα κούρσας, μετοχές σε εισηγμένες εταιρίες, χωρίς πάντως να συμπεριλαμβάνει τραπεζικές καταθέσεις.

Cyprus news

Δεν υπάρχουν σχόλια: