7.8.22

Απολογείται ο κατηγορούμενος για γυναικοκτονία...


Μιάμιση μέρα τον «περίμεναν» στη Β. Μακεδονία.
Το χρονικό της σύλληψης...

Ενώπιον της 25ης Τακτικής Ανακρίτριας θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ο φερόμενος να έχει ομολογήσει τη γυναικοκτονία με το νεαρότερο σε ηλικία θύμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να απολογηθεί μετά την ολιγοήμερη προθεσμία που πήρε το Σάββατο.

Ο... 22χρονος κρατείται στη ΓΑΔΑ, με τις αποκαλύψεις γύρω από την ταυτότητά του και την προσπάθειά του να αποδράσει, να είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αλλοδαπός με καταγωγή από το Πακιστάν είχε δηλώσει στις αρχές δύο ονόματα, τρία επίθετα, αλλά τόσα πατρώνυμα και τέσσερα μητρώνυμα, ενώ και για τις χρονολογίες γέννησής του είχε δώσει δύο διαφορετικές χρονιές, το 1999 και το 2001.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα από τα ονόματα που είχε δηλώσει, είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ναρκωτικά, ενώ είχαν απορριφθεί και οι δύο αιτήσεις παροχής ασύλου που είχε υποβάλλει.


Το χρονικό της σύλληψης

Κατά πώς φαίνεται, είχε επικοινωνήσει με ομοεθνή του και του είχε εκμυστηρευτεί πως θα πάει στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί είχε σκοπό να διαφύγει στη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το άτομο εκείνο ενημέρωσε τις αρχές.

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε μάλιστα με φιλικό του πρόσωπο στον σταθμό Λαρίσης και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε τρένο με κατεύθυνση τη συμπρωτεύουσα, με τις διωκτικές αρχές να επιβεβαιώνουν την παρουσία του εκεί από το κινητό του τηλέφωνο που το είχε ανοιχτό, αλλά και από το κινητό της Νικολέττας που είχε πάρει μαζί του και το κρατούσε κλειστό, ανοίγοντάς το για λίγο όταν έφθασε στη Θεσσαλονίκη και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να βρεθεί το στίγμα του. Ο νεαρός πέταξε στη συνέχεια και τα δύο κινητά, το δικό του και της 17χρονης.

Ωστόσο, εκτός από το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, η αστυνομία επικοινώνησε με τις Αρχές της γειτονικής χώρας, που ήταν πλέον προετοιμασμένη και περίμενε τον νεαρό από το Πακιστάν μιάμιση μέρα νωρίτερα. 

Ο 22χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη τελικά έξω από τα Σκόπια σε ένα γκρουπ με τρεις παράτυπους μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: