31.8.22

Διακρίνω ένα μούδιασμα...



...μια απογοήτευση στις τάξεις της Αριστεράς από τις χλιαρές αντιδράσεις του κόσμου για τις υποκλοπές. Η κυβέρνηση παραμένει αρραγής και με ελάχιστη δημοσκοπική φθορά. 
Πώς είναι δυνατόν... οι πολίτες να στέκονται απαθείς μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος; Πώς γίνεται να μην εξεγείρονται απέναντι στην προκλητική καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ακόμα και του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; 
Έλα ντε, πώς γίνεται; Μήπως επειδή εδώ και δύο χρόνια αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα γίνονται συστηματικά κουρέλι και μάλιστα όλων, όχι του μόνο του Ανδρουλάκη; 
Όταν χρειαζόταν να στέλνουμε sms για να πάμε μέχρι το περίπτερο, όταν δεχτήκαμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και την αστυνομία να δέρνει νέους στις πλατείες. 
Όταν τα ΜΜΕ, με όπλα τον φόβο και την παραπληροφόρηση, μετέτρεπαν τους ανθρώπους σε υστερικούς υποχόνδριους που έτρεμαν τον διπλανό τους και ρουφιάνευαν τους γείτονές τους.
Όταν μας σκάναραν σαν αγελάδες σε βιομηχανική φάρμα για να πιούμε έναν καφέ και παραβιαζόταν η σωματική αυτονομία επί ποινή κοινωνικού αποκλεισμού και οικονομικής εξόντωσης. 
Τότε που επιστημονικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτούσαν την αφαίρεση της φορολογικής ενημερότητας του ενός τρίτου των πολιτών, μέχρι και την εξορία τους στα βουνά. 
Ή τότε που η Αριστερά φώναζε «κλείστε τα όλα» κάθε φορά που αυξάνονταν τα επίπεδα του κορωνοϊού στα λύματα.
Μα, θα αντιτείνει κάποιος, όλα αυτά έγιναν για την προστασία της δημόσιας υγείας! Αλίμονο, τόσο αποτελεσματικά προστατεύτηκε η δημόσια υγεία με αυτά τα θηριώδη μέτρα που η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στον κόσμο σε υπερβάλλουσα θνησιμότητα και σε ύφεση!
Όμως και οι παρακολουθήσεις γίνονται για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, που είναι εξίσου σημαντικό αγαθό, με τη δημόσια υγεία, όπως βεβαιώνει η κυβέρνηση. 
Γιατί δεχόμαστε το ένα αλλά απορρίπτουμε το άλλο; Πόσο μάλλον όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν τον Ανδρουλάκη και λίγες χιλιάδες, ενώ τα λοκντάουν, οι απαγορεύσεις και ο ψηφιακός έλεγχος αφορούν τους πάντες. 
Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες έχουν καταπατηθεί το τελευταίο διάστημα πολύ περισσότερο και πολύ πιο γενικευμένα από ότι με τις "επισυνδέσεις". 
Και καταπατήθηκαν με τη σιωπηρή ανοχή ή και την ενεργητική συναίνεση πολλών από όσοι τώρα φωνάζουν για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Όταν έχεις καταπιεί την κάμηλο, είναι λίγο αργά να διυλίζεις τον κώνωπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: