29.8.22

Καστανίδης: Περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή...


Με το «καλημέρα» το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκοψε κάθε περιθώριο στην κυβέρνηση για ελιγμούς στο θέμα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων καθώς ο εισηγητής του, Χάρης Καστανίδης, έκανε ξεκάθαρο πως η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη αφορά τις συγκεκριμένες υποθέσεις παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του ΚΚΕ, απορρίπτοντας σχέδια χρονικής διεύρυνσης της εξεταστικής...

Ο Χάρης Καστανίδης, αφού έδωσε το πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί η Εξεταστική Επιτροπή, δήλωσε πως είναι «περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να διερευνηθούν τα περιστατικά και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα».

Σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε για τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Καστανίδης ρώτησε εάν όντως επρόκειτο για νόμιμη επισύνδεση καθώς, όπως είπε, «σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι βουλευτές δεν περιορίζονται καθ οιονδήποτε τρόπο, ότι για οποιαδήποτε παράνομη πράξη απαιτείται άδεια του σώματος, πλην αυτόφωρου κακουργήματος». 

Αναφέρθηκε επίσης στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας και την δήλωση που έκανε πως ουδείς γνωρίζει ποιος παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη. «Τότε γιατί η κυβέρνηση καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τον ενημερώσει; Τι να του πει, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει τίποτα;» αναρωτήθηκε εύλογα.

Πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ανέφερε πως ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων είναι: «Ποιος και γιατί αποφάσισε την νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι η αιτιολογία και τί προέκυψε από την έρευνα». Επίσης, αναρωτήθηκε ποιους άλλους παρακολουθεί η ΕΥΠ καθώς «έχουμε εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη και την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και τις συνεχείς καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος περί παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου των γραφείων του Περισσού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: