29.8.22

"Μαντζουράνα στο κατώι, γάιδαρος στα κεραμίδια"...


Στην υπόθεση των συνακροάσεων- υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ εστίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για εξεταστική. 

Υπενθύμισε ότι... οι καταγγελίες του ΚΚΕ αφορούν τα έτη 2016, 2017, 2019, 2020 και 2022, δηλαδή και την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Χαρακτήρισε όμως "φτηνιάρικο κόλπο, που επιδιώκει να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα" την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση χρονικά από το 2012, "γενικόλογα, χωρίς συγκεκριμένες υποθέσεις και στοιχεία". 


Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντική την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και έβαλε προσωπικά στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό. Υπενθύμισε ότι η ΕΥΠ δίνει λόγο προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σχολίασε καυστικά τους ισχυρισμούς πως a priori δεν εξαιρούνται από τις παρακολουθήσεις πολιτικά πρόσωπα για λόγους ισονομίας με τους απλούς πολίτες.

"Μαντζουράνα στο κατώι, γάιδαρος στα κεραμίδια", δήλωσε με το χαρακτηριστικό του στυλ ο κ.Κουτσούμπας. 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ στηλίτευσε όμως το νομικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις διαχρονικά, επιρρίπτοντας την ευθύνη και στην ΕΕ. 

"Το ΚΚΕ είπε από την πρώτη στιγμή ότι ούτε κυβέρνηση ούτε άλλα κόμματα ακούμπησαν το σάπιο, αντιδραστικό, συνολικό θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, ιδιωτικοί στρατοί και κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ. Όλοι αυτό το νομοθετικό πλαίσιο το ψηφίσατε ή το ανεχθήκατε. Μιλάμε για ένα πραγματικό βούρκο, στον οποίο είστε όλοι βουτηγμένοι στον λαιμό", υποστήριξε. 

"Ποιος μίλησε για κατάργηση αυτού του σάπιου θεσμικού πλαισίου; Κανείς. Ο βούρκος πρέπει να παραμένει βούρκος, γιατί αυτό έχει ανάγκη η εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου" πρόσθεσε. 

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι στην εξεταστική πρέπει να γίνει πραγματική έρευνα για την υποθεση σε βάρος του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και "κάθε υπόθεση για απόρρητο, όπου όμως υπάρχουν στοιχεία συγκεκριμένα, όπως οι υποθέσεις δημοσιογράφων και του ΚΚΕ". 

Υπενθύμισε ότι από το 2016 έχουν καταγγελθεί επαναλαμβανόμενα κρούσματα συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, αφορά δηλαδή όπως τόνισε την παρακολούθηση ολόκληρου κόμματος, γραφείων, στελεχών, οργανώσεων. 

Μία υπόθεση, που - όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας - συνεχίζεται αφού τον Απρίλιο του 2022 σημειώθηκαν νέες συνακροάσεις και ψευδείς κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού. 

"Μιλάμε για συγκεκριμένες καταγγελίες και δε θα μπορούσε η εξεταστική να μην αγγίξει τα σοβαρά αυτά ερωτήματα", δήλωσε και έθεσε ειδικότερα το ερώημα τι έκαναν οι κυβερνήσεις και όλες οι αρμόδιες αρχές στις καταγγελίες του ΚΚΕ το 2016, το 2017, το 2019, το 2020 και το 2022, καθώς και ποιο θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει τέτοιες υποκλοπές σε βάρος πολιτικού κόμματος. 

"Δεν ακούστηκε το παραμικρό για το θέμα από τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα, ούτε συνεννοημένοι να ήταν" σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας και κατέθεσε στα πρακτικά στοιχεία για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ. 

"Γενικά στην υπόθεση ΚΚΕ υπάρχουν πολλά στοιχεία για το τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι αρμόδιες αρχές. Μήπως κάποιος δεν ήθελε καθόλου να διαλευκανθεί η υπόθεση; Για αυτό την πήγαιναν για θάψιμο;" διερωτήθηκε, ζητώντας να ερευνηθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και οι ευθύνες όλων των κρατικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: