7.8.22

Πρακτικές μαφίας...


...από τους αυτουργούς των παρακολουθήσεων...

Mε όρους κοινών εκβιαστών λειτουργεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον πρωθυπουργό να κλείσει τη βάνα του οχετού. 
Σφοδρή κριτική, με βαριές κατηγορίες, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή... όσα διαρρέει το Μαξίμου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο έχει φέρει σε δεινή θέση τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών».


«Οι στοχευμένες "διαρροές" για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας», σημειώνει επίσης ο κ. Τσίπρας, και καταλήγει αναφέρεντας: «Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».


→ Στον Αλ. Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας τα περί «λανθασμένου χειρισμό της ΕΥΠ», υποσχόμενος ξανά «πλήρη διερεύνηση» του ζητήματος και προειδοποιώντας όσους επιδίδονται σε «αθλιότητες» και «συκοφαντίες» σε βάρος του πρωθυπουργού. 

Συγκεκριμένα, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε: «Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και  παραιτήσεις.»

»Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.» 

Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων.»

Στο στόχαστρο οι δηλώσεις Ρωμανού

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απάντησε στις αιχμές που άφησε ο  διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Η δήλωση Ηλιόπουλου

Ο κ. Ρωμανός, διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, χτες σε δηλώσεις του άφησε σαφείς αιχμές για τους λόγους που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. 24 ώρες μετά θα αναμέναμε να τον έχει αποπέμψει ο πρωθυπουργός για την απαράδεκτη προσπάθειά του να σύρει την πολιτική συζήτηση στο βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων.

Τίποτα τέτοιο φυσικά δεν έχει συμβεί. Προφανώς ο κ. Ρωμανός υλοποιεί το ύστατο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου. Θα αποτύχει και αυτό. Η αλήθεια θα λάμψει και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας θα οδηγήσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην κατάρρευση.

→ Απαντώντας ο Ν. Ρωμανός ανέφερε τα εξής: «Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο. Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα.»

»Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Άρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος!»

»Ουδέποτε μίλησα για «προσωπικά δεδομένα» παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν. Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση. Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσους διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: