30.8.22

“Κλειδώνουν” το Mundial και το Mundobasket!...


“Ξέχασε” η κυβέρνηση να υπογράψει τη λίστα γεγονότων μείζονος σημασίας...
Αν η κυβέρνηση είχε υπογράψει εγκαίρως τη λίστα γεγονότων μείζονος σημασίας, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Mundial και οι αναμετρήσεις της Εθνικής Μπάσκετ, θα μεταδίδονταν ελεύθερα και θα τα παρακολουθούσαν όλοι οι Έλληνες. Το... 2019 ,ύστερα από εξαντλητική διαβούλευση, η σχετική λίστα εστάλη προς την ΕΕ. Για τυπικούς λόγους απορρίφθηκε, αλλά υπήρχε το χρονικό περιθώριο των τριών ετών για να αποσταλεί εκ νέου με τις διορθώσεις. Δεν έγινε αυτό όμως με αποτέλεσμα τα προγράμματα να μπορούν να κλειδωθούν και να μεταδοθούν από τη συνδρομητική τηλεόραση.

Με τα δεδομένα αυτά, οι 32 από τους 64 αγώνες του Mundial θα μεταδοθούν από την υπηρεσία ΑΝΤ1+, επί πληρωμή, και οι υπόλοιποι 32 ελεύθερα από τον ΑΝΤ1. Για να δει κανείς ελεύθερα τους  αγώνες της Εθνικής Μπάσκετ  για τα προκριματικά του Mundobasket πρέπει να προμηθευτεί τον εξοπλισμό της EON (Nova). Η ελεύθερη προβολή τους ήταν μια προσφορά της Nova προς το κοινό, όμως, αν είχε εφαρμοστεί η λίστα, οι αγώνες αυτοί, όπως και του Mundial, θα μπορούσαν να μεταδοθούν από την ελεύθερη τηλεόραση. Σημειώνεται πως η United Media έχει κάνει απευθείας συμφωνία με τη FIBA.

Η ΕΡΤ είχε κάνει πρόταση στη United Media για τη μετάδοση των αγώνων της Εθνικής και πιέζει την κυβέρνηση να αλλάξει τη λίστα των αγώνων μείζονος σημασίας.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: