31.8.22

Κεραυνοί Ανδρουλάκη για το Κυριάκος Gate: Απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό...


Απανωτά χτυπήματα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο οποίος μίλησε για επιτελικό παρακράτος, στον απόηχο του σκανδάλου με την παρακολούθησή του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε, σήμερα, στο... ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Καταγγέλλοντας αθλιότητες από το Μαξίμου και βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έκανε λόγο για απόπειρα παγίδευσής του με στόχο τον εκβιασμό, ενώ υπογράμμισε την αυταρχική αντίληψη του πρωθυπουργού, ο οποίος παρουσιάζει το θύμα ως θύτη. 
Σημείωσε ότι η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, αλλά και την προσωπική του ζωή, επισημαίνοντας ότι τα κακόβουλα λογισμικά μπορούν να βιντεοσκοπούν και να ηχογραφούν, ακόμη κι όταν το κινητό είναι κλειστό. 


«Αν ήμουνα ο κ. Μητσοτάκης και δεν είχα καμία ευθύνη, ξέρετε τι θα έκανα; Αν τύχαινε κάτι στη χώρα μου και ήμουν πρωθυπουργός, θα ζητούσα συγνώμη και θα έκανα ό,τι έπρεπε για να πιάσω αυτόν που χειρίζεται το Predator στην Ελλάδα. Τι λέει η ΕΥΠ; Δεν το έχουμε εμείς. Λέει ο κ.Οικονόμου ότι από τότε , που έτυχε η ιστορία με τον δημοσιογράφο Κουκάκη , δεν το έχει η ΕΥΠ. Έστω ότι δεν το έχει η ΕΥΠ. Δεν πρέπει να βρουν ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα και ποιος συγχρονίζεται με την ΕΥΠ; Εδώ μιλάμε για επιτελικό παρακράτος το οποίο τι κάνει; Όχι μόνο παρακολουθούσε, αλλά πάει να δημιουργήσει μία αντίληψη περί κανονικότητας των παρακολουθήσεων μέσω της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και  το επιχείρημα “και αυτοί τα έκαναν”» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Εμείς δεν κάνουμε παζάρια με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Απάντησε, ακόμη, και στις κυβερνητικές αιτιάσεις και ψεύδη για την απροθυμία του να ενημερωθεί από την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας «έχουμε ένα ακόμη σημείο αυταρχικής αντίληψης από την κυβέρνηση: Να παρουσιάσει το θύμα ως θύτη. “Γιατί δεν έρχεται να τον ενημερώσουμε;” Είναι σοκαριστικό. Λέω με ευθύτητα στον ελληνικό λαό ότι ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως.  Το μόνο που έχει γίνει είναι ένα μήνυμα στο κινητό μου πριν από αποπεμφθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ. Είχε παραιτηθεί το πρωί ο κύριος Δημητριάδης  γιατί δεν άντεχε την τοξικότητα και όλως τυχαίως παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ και θέλουν να μας δείξουν ότι είναι ασύνδετα τα γεγονότα.  Εδώ μιλάμε για ερασιτεχνική προπαγάνδα. Ενδιαμέσως λοιπόν των δύο αυτών γεγονότων μου στέλνει  ένα μήνυμα ο κ. Γεραπετρίτης και μου λέει “αν θέλετε κύριε Πρόεδρε να επικοινωνήσετε μαζί μου”. Επειδή είχα σοκαριστεί από την παραίτηση Δημητριάδη και μετά του διοικητή της ΕΥΠ, πήρα τους δικηγόρους μου και τους ανέφερα ότι όποια ενημέρωση θέλουμε, θα είναι επίσημα. Θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα μου δίνει συμβουλές και ο κ. Μητσοτάκη να το κάνω. Θα το κάνω.  Δεν χρειάζομαι συμβουλές, έχω νομική υποστήριξη. Και βέβαια θα πάμε και θα κάνουμε και τα νόμιμα όσον αφορά και τον Διοικητή της ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα. Μόνο ένα μήνυμα από τον κύριο Γεραπετρίτη, που έχει περίσσιο θράσος και βγάζει και γλώσσα στη Βουλή. Βγαίνει χθες στον ΣΚΑΪ και λέει: "μα εγώ δεν ξέρω τίποτα". Ο άνθρωπος που με κάλεσε να με ενημερώσει, βγαίνει επισήμως και λέει στον ελληνικό λαό ότι δεν ξέρει τίποτα.  Άρα τι θα μου έλεγε;  Δε δέχομαι ούτε την προσωπική μου κοροϊδία ούτε και την κοροϊδία 11 εκατομμυρίων Ελλήνων.  Θέλω μία επίσημη ενημέρωση. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Επισήμως. Και ως προς τον ισχυρισμό τους ότι δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός γιατί είναι παράνομο. Άρα να  παρανομήσω εγώ για να μην παρανομήσει ο κύριος Μητσοτάκης μα τί λέτε; Έδωσα θεσμική διέξοδο. Την ΑΔΑΕ, την Ανεξάρτητη Αρχή η οποία αν δεν την είχε ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μαθαίναμε ποτέ ότι με παρακολουθούσε η ΕΥΠ». 

Χαρακτήρισε εξευτελιστικές για την κυβέρνηση τις διαψεύσεις από ξένες χώρες περί εμπλοκής τους στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων, ενώ στηλίτευσε την χθεσινή παρέμβαση του ΕΛΚ ώστε να μην κληθεί ο ίδιος στην ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρήση του λογισμικού Predator στην Ελλάδα.

«Τι λέει η ΝΔ τόσο καιρό; Ότι είναι νόμιμη η υποκλοπή διότι υπήρξε εθνικός κίνδυνος. Μάλιστα δυο βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να με συγκρίνουν με τους Καταλανούς αυτονομιστές. Σε λίγο θα μου πουν ότι οργανώνω την αυτονόμηση της Κρήτης! (…) Ότι και να κάνει η ΝΔ για να θάψει το θέμα με ψευτοδιλήμματα, με παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες ή εδώ , θέλω να στείλω ένα απλό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη ότι το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι αντί να με συμβουλεύει  για το πώς θα κινηθώ νομικά – έχω πολύ καλούς δικηγόρους να τον ενημερώσω- , τον συμβουλεύω να μην βάλει εμπόδια ώστε η χώρα να αποκτήσει τους θεσμούς και τη νομοθεσία και  να θωρακιστεί από τη χρήση αυτών των λογισμικών» είπε με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: