29.8.22

Μεγάλες επενδύσεις, μεγάλα άγχη στην τηλεόραση...


Μάχη από την αρχή της νέας σεζόν για τη διαφήμιση
 

Η πιο δύσκολη τηλεοπτική σεζόν ξεκινάει επίσημα αύριο. Ο Alpha, με νέα μετοχική σύνθεση, με το συνεργαζόμενο Star, ο ΑΝΤ1 με το Μακεδονία TV, ο ΣΚΑΪ, το Open και η ΕΡΤ θα διεκδικήσουν ένα μερίδιο από την πίτα των 260 – 270 εκατ. ευρώ της διαφημιστικής δαπάνης. Το ενδεχόμενο των εκλογών ίσως περιορίσει τη διαφήμιση, σε μια σεζόν με τουλάχιστον 36 σειρές, 8 ριάλιτι, μουσικά προγράμματα και αθλητικά γεγονότα...

Οι επενδύσεις που έχουν γίνει σε νέο πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλες και προκαλούν άγχος και ανασφάλεια στους περισσότερους εμπλεκόμενους. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό από τον περασμένο Μάιο, με πρωτοβουλία της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, μπήκε στο προσκήνιο το θέμα της τήρησης του νόμου, ώστε οι επιστροφές σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους να υπερβαίνουν το θεσμικό όριο του 9,9%. Η πρωτοβουλία αυτή δεν βρήκε σύμφωνους τους ιδιοκτήτες όλων των τηλεοπτικών σταθμών.

Αλλαγές υπήρξαν και όσον αφορά την πρόταση της ίδιας πλευράς για την κοινή έναρξη του προγράμματος. Αντί για τον Οκτώβριο, που ήταν το αρχικό χρονικό όριο που φαίνεται να είχε συζητηθεί, το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, μία μέρα μετά τη λήξη του Eurobasket (1 – 18/9). Στο ζήτημα των αμοιβών των συντελεστών των σειρών προς το παρόν, παρά τις σχετικές συζητήσεις, δεν επήλθε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς κανένα από τα κανάλια δεν ήθελε να χάσει τους συντελεστές του.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: