17.8.22

Πήρε παράδειγμα την Παναγιά!...



Αυτός δεν είναι πρόεδρος ιατρικού συλλόγου. Είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αυτού που είχε αρνηθεί στην αρχή της πανδημίας να συνδράμει τα δημόσια νοσοκομεία αν δεν πληρώνονταν τα μέλη του διπλά και τρίδιπλα, αφορολόγητα, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά και και και...

Αυτός δεν είναι περιφερειάρχης. Είναι ο περιφερειάρχης Αττικής, που καμία μα καμία σχέση δεν έχει με την προηγούμενη, μια Δούρου εκεί πέρα, κυρίως για έναν λόγο: γιατί αυτός έχει φωτογένεια! Αρχικά φωτογραφιζόταν στον χρυσοποίκιλτο σαλόνι του στο Μαρούσι (που ήταν και δήμαρχος, αμέ!) και πλέον φωτογραφίζεται παντού: θες σε φωτιά (μετά τη φωτιά φυσικά), θες σε πλημμύρα (μετά την πλημμύρα φυσικά), θες σε αποστολές στο εξωτερικό... Πουθενά δεν πάει δίχως τον προσωπικό του φωτογράφο. Η Κιμ Καρντάσιαν, σου λέει, λιγότερες φωτογραφήσεις κάνει!

Πάμε τώρα στα τωρινά. Μήνυμα έστειλε ο εν λόγω για τον Δεκαπενταύγουστο. Και τι είπε αυτός που είναι όοολα τα παραπάνω; Οτι «το μήνυμα είναι σαφές και αφορά όλους: με σταθερά βήματα να εργαστούμε με υπευθυνότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα, ώστε η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η ειρήνη να είναι οι δυνάμεις του καλού που θα επικρατήσουν στις κοινωνίες μας». Κι όλα αυτά με «παράδειγμα την Παναγιά»!


Πολλές, δύσκολες και άχρηστες για τον ίδιο λεξούλες χρησιμοποίησε ο κ. Πατούλης στο μήνυμά του. Υπευθυνότητα; Σύνεση; Αποτελεσματικότητα; Αλληλεγγύη; Συνεργασία; Επειδή εμείς τον αγαπάμε (βαθιά) και τον θαυμάζουμε (βαθύτατα) και μόνο το καλό του θέλουμε, ως φιλική συμβουλή τού δίνουμε τέτοιες δύσκολες και περίεργες λεξούλες να μην τις βάζει στο στόμα του. Οχι τίποτε άλλο - δεν ταιριάζουν καν με την αισθητική του.

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: