23.8.22

Ποτάμια οι δρόμοι από τον έντονη βροχόπτωση...



Eκλεισε η Πειραιώς.
Σύσκεψη στο αρμόδιο υπουργείο...
Τρίτη ημέρα καιρικής αστάθειας και στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την πορεία της κακοκαιρίας. Αποφασίστηκε πως αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων...
Σφοδρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το απόγευμα την περιοχή της Αττικής. Οι περιοχές που «χτυπήθηκαν» από ισχυρή βροχόπτωση ήταν κυρίως στα δυτικά τκαι ειδικότερα το Περιστέρι και τα Άνω Λιόσια. Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στο κέντρο της πρωτεύουσας.


► Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.


Η ατμοσφαιρική διαταραχή που βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα βορειοδυτικά της χώρας μας πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια την με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή καθώς τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.

Σύσκεψη στο αρμόδιο υπουργείο 

Με αρκετές περιοχές, κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα, να μετρούν τις πληγές τους, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη και τους με συμμετοχή άμεσα εμπλεκομένων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αξιολογήθηκε η πορεία της κακοκαιρίας, ενώ μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης, ενημέρωσε πως από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί.


Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Ισχυρή είναι επίσης η σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς.

Εφόσον χρειαστεί, θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους φορείς. Ενώ, αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.

αθεί.


Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και χαλαζιού, σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγράφονται συνεχώς ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες αλλά και υποδομές (κυρίως του πρωτογενή τομέα).

Στην περιοχή της Εορδαίας υπήρξε καταγραφή ζημιών σε αποθήκες με σιτηρά ενώ τεράστια είναι ζημιά σε αγροτικές καλλιέργειες σε διάφορα σημεία όπου χτύπησαν χθες τα καιρικά φαινόμενα. Προβλήματα παρατηρούνται και στην περιοχή Κορησού, στην Καστοριά.



Στην Πτολεμαΐδα πλημμύρισαν δρόμοι, κατοικίες, καταστήματα και φρεάτια, ενώ ξεριζώθηκαν δέντρα και σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δημοτική αρχή της Πτολεμαΐδας προτίθεται να ζητήσει η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Ορμύλιας στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιώνες και οπωροκηπευτικά.

Χθες, στον Πολύγυρο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ καταγράφηκαν και διακοπές ρεύματος.

► Κατολίσθηση σημειώθηκε στη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε πως η διακόπηκε η κυκλοφορία στη γραμμή μέχρι νεωτέρας.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη
Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.


 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: