5.7.22

Διπροσωπία...


Κατάφερε το αδύνατον, όντας ένας απ’ τους ελάχιστους που δικαιώνει τους αμετανόητους νοσταλγούς του Γαλλικού Μάη, οι οποίοι αναφανδόν θα τον χαρακτήριζαν ρεαλιστή. Ο λόγος για τον Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί από το Ιράν, που βαθμολογήθηκε με κάμποσα εικοσάρια στις φετινές Πανελλαδικές και έγινε πρωτοσέλιδο σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ο όσο πάει και προσωρινότερος ένοικος του Μαξίμου –αποφεύγω... κατά τα ειωθότα να αναφέρω επώνυμο, καθότι τυγχάνω ασύγγνωστα προληπτικός– διείδε ιδανική ευκαιρία στο πρόσωπο του επιμελούς προσφυγόπουλου, ώστε να οπλίσει τον μεγαλοσαββατιάτικο σισανέ του, εκτοξεύοντας επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, μεσούντος του Ιουλίου, ύποπτες ημέρες που τα μελτέμια λυσσομανούν και ο κίνδυνος ανάφλεξης πυρκαγιών στα γλίχρα εναπομείναντα δάση μας καθίσταται άμεσος.

Υποκρισία και ακρισία συνδυάζονται ολέθρια στον ανερμάτιστο λόγο του εν λόγω. «Η Ελλάδα είναι πάντα μία χώρα ανοιχτή σε όσους θέλουν να ενσωματωθούν σε αυτήν» είπε στον ανυποψίστο Κούρος, που μη γνωρίζοντας τις γκαντέμικες παραδόσεις της ιστορικής φαμίλιας, έκανε την αποκοτιά να δεχθεί την πρόσκληση και να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό στο κυβερνητικό μέγαρο.
Ροδάνι δούλευε η γλώσσα του μπρος στις κάμερες. «Θέλουμε να είμαστε πάντα πάρα πολύ ανοιχτοί σε περιπτώσεις σαν και εσένα για να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τα οποία ήρθαν εδώ –γιατί έχουμε κάνει μια μεγάλη δουλειά ειδικά στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα– σε αυτούς που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, να τους δώσουμε τις ευκαιρίες να μπορέσουν να μάθουν τη γλώσσα, να σπουδάσουν εδώ, να ζήσουν εδώ» συνέχισε απτόητος.

Ούτε κουβέντα για το όνειδος των παράνομων επαναπροωθήσεων. Πρόκειται, βλέπετε, για μυθεύματα της Ολλανδής δημοσιογράφου που τον ξεμπρόστιασε τετ α τετ προ μηνών, δεκάδων έγκριτων ΜΜΕ της Εσπερίας, της Διεθνούς Αμνηστίας και πλήθους οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ασε που όποιος τολμά να αναφερθεί σχετικά χρίζεται παραχρήμα εθνικός εχθρός, πράκτορας της ΜΙΤ που αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα.

Συγκινεί η ενσυναίσθηση των ηγετών μας. Την ίδια στιγμή που αφήνουν οικογένειες με μικρά παιδιά βορά στα κύματα, που στοιβάζουν τη συντριπτική πλειονότητα μεταναστών και προσφύγων σε στρατόπεδα-φυλακές, που απορρίπτουν με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, υποδέχονται σε λαμπρές τελετές την οικογένεια Αντετοκούνμπο, τον Αιγύπτιο ψαρά που έσωσε ζωές στο Μάτι και τώρα τον Πέρση αριστούχο, αποδεικνύοντας τη διπροσωπία και τον φαρισαϊσμό τους.

Δημήτρης Νανούρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: