29.7.22

Ακόμη μια μικρή νίκη...


Μπορούμε να μιλήσουμε για ακόμη μια μικρή νίκη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έπειτα από 30 μήνες κινητοποίησης; Ναι. Τα σωματεία των 1.060 απολυόμενων –και επαναπροσλαμβανόμενων με συμβάσεις ενός ή δύο μηνών– εργαζομένων ανακοίνωσαν την αναστολή της προγραμματισμένης για σήμερα απεργίας και διαδήλωσης στο Σύνταγμα.

Σε συνάντηση που είχαν με τον ειδικό διαχειριστή έγιναν δεκτά τα βασικά αιτήματά τους, δηλαδή να... δοθεί την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα σχέδιο συντήρησης της μεταλλουργίας –και όχι απλώς καταστροφικής παύσης λειτουργίας των καμινιών– με χρηματοδότηση από τα έσοδα πώλησης της παραγωγής και των ήδη αποθηκευμένων μεταλλευμάτων.

Η ειδική διαχείριση δεσμεύτηκε επίσης να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος από τις εργολαβίες και να μην υπάρξει καμιά αλλαγή στις αμοιβές τους όσο λειτουργεί η συντήρηση.

Πόσο θα κρατήσει αυτή η μεταβατική κατάσταση; Τουλάχιστον πέντε μήνες και εφόσον στις 26/8, που είναι η νέα προθεσμία για κατάθεση προσφορών από τους επενδυτές, επιβεβαιωθεί ότι το ενδιαφέρον που δείχνουν στο «εικονικό παρασκήνιο» του διαγωνισμού είναι πραγματικό...

Γ.Κ.

Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: