29.7.22

Predator: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση...


Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, για να αποδείξει εάν πραγματικά εννοεί ότι επιθυμεί διαλεύκανση της υπόθεσης που αφορά τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με την κατάθεση τροπολογίας που επί της ουσίας ακυρώνει παλαιότερη τροπολογία της κυβέρνησης την άνοιξη του 2021 και με την οποία απαλλασσόταν η ΑΔΑΕ από την υποχρέωση να... δώσει στοιχεία στους πολίτες για το εάν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.

Σημειωτέον πως εκείνη η τροπολογία που ψηφίστηκε τότε και από το ΚΙΝΑΛ κατατέθηκε αίφνης λίγες μόλις ημέρες αφότου ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης -που διαπιστωμένα παρακολουθούνταν μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator- υπέβαλε αίτηση στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για να πληροφορηθεί εάν παρακολουθείτο.

«Αποτελεί μία ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποδείξει εάν έχει να αποκρύψει κάτι ή όχι» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος κατά την κατάθεση της τροπολογίας του κόμματός του στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων παίρνει πολιτικές διαστάσεις καθώς ασκείται ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο πλέον και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ρίξει «φως» στην υπόθεση και να δώσει διευκρινίσεις για το εάν το ελληνικό δημόσιο συνδέεται με την εταιρεία που προμηθεύει το λογισμικό Predator. Με το λογισμικό δηλαδή που επιμολύνθηκε το κινητό τηλέφωνο του Θανάση Κουκάκη και έγινε απόπειρα να επιμολυνθεί και η κινητή συσκευή του Νίκου Ανδρουλάκη στις 21 Σεπτεμβρίου με SMS που εστάλη στο κινητό του.

Σήμερα, άλλωστε, συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ και καθ’ υπόδειξιν με καθυστέρηση δύο ημερών του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέβαλε αίτημα να είναι παρών στην Επιτροπή και ο επικεφαλής της ΕΥΠ της οποίας ως γνωστόν πολιτικά προΐσταται ο πρωθυπουργός.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζει πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έρθει απολογούμενη στη Βουλή για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να καταργηθεί η διάταξη που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την παρακολούθηση που έχουν υποστεί» ανέφερε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε πως καλό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει: «Ή με δική του ευθύνη συντονίζει παρακολουθήσεις απέναντι σε δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους, ή έχει διαλύσει τόσο πολύ την ΕΥΠ που η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι».

Ο ίδιος ανέφερε πως «επί δύο ημέρες τώρα ακούμε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, βουλευτή της ΝΔ να μάς λέει ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των πολιτικών αρχηγών από ξένη χώρα»...

Βούλα Κεχαγιά 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: