29.7.22

Διασυρμός...


Ο διασυρμός που προκαλεί για τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε οτιδήποτε αφορά το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου, δεν έχει σταματημό.

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν απανωτές παρεμβάσεις διεθνών οργανισμών και θεσμών για την κατάσταση στην Ελλάδα. Για τις... παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα. Για τις εκδικητικές διώξεις σε δικαστικούς και δημοσιογράφους. Για τη μη παροχή προστασίας στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων. Και τώρα για την απόπειρα παρακολούθησης ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Η χθεσινή, εκτεταμένη και σκληρή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κομισιόν δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί αυστηρές παρεμβάσεις της επιτρόπου Β. Γιούροβα για τα περισσότερα από τα παραπάνω θέματα, καθώς και της επιτρόπου Μ. Βεστάγκερ για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα. Η Ελλάδα κατρακυλάει τα σκαλοπάτια της αξιοπρέπειας, πλησιάζοντας με ταχύτατους ρυθμούς την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Η κυβέρνηση θεώρησε ότι θα προσπεράσει το θέμα της παρακολούθησης του Ανδρουλάκη χωρίς να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας. Τώρα δεν μπορεί να το κάνει χωρίς να εκτεθεί περισσότερο. Ο Μητσοτάκης έχει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ. Και έχει περάσει νόμο με τον οποίο οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ διευκολύνονται, και μάλιστα για λόγους άσχετους με την εθνική ασφάλεια.

Αν από χθες ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει ανησυχία και εκνευρισμό, πολύ καλά κάνει. Η περιφρόνηση της Δημοκρατίας και των νόμων έχει κόστος. Δεν είναι Ουγγαρία εδώ...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: