31.7.22

Ν. Ανδρουλάκης: Συναντήσεις με παραγωγούς στη Μεσαρά...


Στα Χανιά τη Δευτέρα...

Στα Χανιά θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αύριο, Δευτέρα 1 Αυγούστου. Ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο των Χανίων, συνοδευόμενος από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων, αλλά και των τοπικών οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής...

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης:


Στη 13:00 θα μεταβεί στο Δημαρχείο Χανίων, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.
Στις 13:30 θα μεταβεί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικόλαο Καλογερή.
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:00, θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στα Χανιά, στην πλατεία του Βατόλακκου του Δήμου Πλατανιά.

Μεσαρά

Τα κεντρικά γραφεία του Αγροτοβιομηχανικού Οπωροκηπευτικού Συναιτερισμού Τυμπακίου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ. Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και το βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Ανδρουλάκης είχε τη δυνατότητα να συναντήσει μέλη της διοίκησης του Συναιτερισμού και να ακούσει τα προβλήματα τους, όπως και τα πεδία στα οποία ζητούν την στήριξη της πολιτείας.

Ο πρόεδρος Μανώλης Μηλολιδάκης και τα μέλη του Συναιτερισμού, αναφέρθηκαν στα μεγάλα κόστη παραγωγής , το σοβαρό θέμα με την έλλειψη εργατών γης, αλλά και την έλλειψη όπως επισήμαναν, μέριμνας για τη βιωσιμότητα των συνεταιρισμών.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης για τους παραγωγούς. «Θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα πλαφόν στην λιανική τιμή, όπως έχουμε πει, καθώς είναι η δικαιότερη πολιτική επιλογή σε σχέση με το ενεργειακό, μία πολιτική επιλογή διαφάνειας που καταμερίζεται δίκαια το κόστος ηλεκτροπαραγωγού κράτους και πολίτη», ανέφερε.

Επίσης πρόσθεσε ότι «πρέπει να καλύψουμε ως κράτος ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά τα αγροτικά εφόδια που αφορά τα λιπάσματα, που αφορά τις ζωοτροφές. Μία τρίτη πολιτική επιλογή είναι η επιλογή, η μακροπρόθεσμη, που αφορά την ανάγκη να υπάρξουν εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες αγροτών και κτηνοτρόφων, επιχειρηματιών των τομέων αυτών και δη Συνεταιρισμών, ώστε να θωρακίσουμε την παραγωγή μακροπρόθεσμα από ενεργειακές κρίσεις. Δηλαδή, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν πρέπει να είναι μία επιλογή επιχειρηματική λίγων εταιρειών στη χώρα, απλά μέσω μιας δημοκρατίας διάχυσης να θωρακίσουμε τους παραγωγούς μας μακροπρόθεσμα. Και βέβαια ο ειδικός φόρος που υπάρχει στο πετρέλαιο, ώστε να υπάρξει μία επιστροφή βάσει της παραγωγής και της κατανάλωσης που έχει κάνει ο κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης

Σε ότι αφορά την έλλειψη σε εργάτες γης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες, αλλά αυτό είναι ευρύτερο ζήτημα της εθνικής οικονομίας που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα. Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια και αυτό αφορά και την κτηνοτροφία και τον αγροτικό τομέα και τον τομέα του τουρισμού».

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στη Μεσαρά συνεχίστηκε με την παρουσία του στο δήμο Φαιστού όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδακη που τον υποδέχθηκε, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τοπικούς και αγροτικούς φορείς, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρος Αρναουτάκης.

Οι φορείς εξέφρασαν την αγωνία τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξηγώντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να συνεχίσουν να καλλιεργούν., με τον κ. Ανδρουλακη πάντως να υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της περιφέρειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο δημογραφικό λέγοντας ότι επιβάλλεται με μέτρα στήριξης να στηριχθεί η παραγωγή και οι άνθρωποι της, όχι μόνο για την οικονομία «αλλά και για να μη μαραζώσει η ύπαιθρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: