29.7.22

Απίστευτος κυνισμός Πλεύρη...


Δύσκολα ο κοινός νους μπορεί να ακολουθήσει τους συλλογισμούς του υπουργού Υγείας για την έξαρση της πανδημίας, την οποία προκάλεσαν οι... κυβερνητικές αποφάσεις με την κατάργηση όλων των περιορισμών για την αναχαίτισή της, το διάπλατο άνοιγμα χωρίς έλεγχο στους ταξιδιώτες, σε μια τουριστική χώρα, όπως η Ελλάδα, παρ' όλο που ειδικοί απηύθυναν εγκαίρως εκκλήσεις για επιστροφή στοιχειωδών μέτρων (όπως η χρήση μάσκας σε πλοία και αεροπλάνα).

Ο Θάνος Πλεύρης συνεχίζει την «στρατηγική», που έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων από το φθινόπωρο, αλλά στο μεταξύ αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορονοϊό –26% σε μία εβδομάδα με 40 νεκρούς κάθε μέρα-, η πληρότητα των απλών κλινών και των εισαγωγών στις εντατικές σε ένα εγκαταλειμμένο ΕΣΥ του οποίου το προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της εξουθένωσης.

Ωστόσο, ο υπουργός δήλωσε σήμερα (ΣΚΑΪ) πως αφού το κύμα της Covid-19 έχει ήδη κορυφωθεί και παρατηρείται πτωτική τάση στα κρούσματα, τα νοσοκομεία δεν πιέζονται και ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω». Σε ότι, αφορά τον αριθμό των νεκρών ισχυρίστηκε πως «πλέον έχουμε πολλούς θανάτους οι οποίοι είναι με covid -και όχι από covid. Διότι το 30% με 35% των περιστατικών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται γιατί έχουν πάει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο κι έχουν βρεθεί θετικοί, οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid».

Για ακόμα μία φορά έκανε λόγο για «ενίσχυση του ΕΣΥ» με προσωπικό, λέγοντας πως «βγαίνουν 6.000 θέσεις» και πως πρόκειται για στοχευμένες κατευθύνσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες,.

Σχετικά με τις δηλώσεις του για μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επέμεινε πως «η μέρα της νόσησης είναι ημέρα μηδέν, πέντε μέρες καραντίνα. Η καραντίνα αυτή δε σπάει με τίποτα. Πέντε μέρες καραντίνα και μετά πέντε μέρες με μάσκα υποχρεωτικά, αυτό είναι το πρωτόκολλο. Γιατί; Γιατί όλες οι χώρες και η Αμερική και η Ευρώπη και το ECDC το CDC και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν αποσυνδέσει την καραντίνα με το τεστ»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: