29.7.22

Δεν είναι λίγο ντροπιαστικό από δημοσιογραφικής απόψεως;...Τα ΝΕΑ σήμερα, 29 Ιουλίου 2022, παρουσιάζουν στο πρωτοσέλιδο ένα γκάλοπ της GPO, που δείχνει την Κρήτη να ψηφίζει Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αν λέει αλήθεια ή όχι το γκάλοπ για μία Κρήτη που ακούει Μητσοτάκης και τρέχει, δεν θα το συζητήσουμε.

Άλλο θέλω να πω. Το... συγκεκριμένο γκάλοπ της GPO δημοσιεύτηκε πριν από ένα δίμηνο περίπου, στις 4 Ιουνίου, στα «Παραπολιτικά». Πρωτοσέλιδα και τότε. Όπως και τώρα στα ΝΕΑ.


Από το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» στις 2 Ιουνίου 2022
Αυτά είναι νέα κόλπα στη δημοσιογραφία. Μία εφημερίδα παρουσιάζει ένα γκάλοπ που δημοσιεύτηκε σε μία άλλη εφημερίδα πριν από μήνες! Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Δεν είναι λίγο ντροπιαστικό από δημοσιογραφικής απόψεως;

Στα ΝΕΑ σήμερα δεν γράφουν καν ότι είναι από τα «Παραπολιτικά» (μιλούν για έρευνα της GPO γενικά, αν δεν κάνω λάθος), λένε μόνο ότι πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο. Για να δημοσιευτεί βέβαια στις 4 Ιουνίου στα «Παραπολιτικά» σημαίνει ότι είναι έρευνα του Μαΐου, αλλά, τέλος πάντων, αυτή είναι μία άλλη λεπτομέρεια... Χώρια που στις μέσα σελίδες γράφουν -από παραδρομή προφανώς- ότι η δημοσκόπηση έγινε τον Ιούνιο του 2002.

Δημοσιογραφικά αυτό που έκαναν σήμερα Τα ΝΕΑ είναι ανήκουστο. Αδιανόητο. Μόνο πολιτικά μπορεί να εξηγηθεί. Αλλά και πάλι... 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: