31.7.22

Covid-19: Η νέα θεραπεία αντισωμάτων της AstraZeneca...


... «μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων»...
Η θεραπεία αντισωμάτων Covid της AstraZeneca μειώνει τον κίνδυνο της εμφάνισης νέων παραλλαγών, ανακοίνωσε η εταιρεία. 

H... πολυεθνική φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία γνωστοποίησε πως, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η χορήγηση της θεραπείας αντισωμάτων Evusheld σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς στους οποίους τα εμβόλια δε λειτουργούν, κατέδειξε ότι ο ιός είχε λιγότερα περιθώρια μετάλλαξης.

«Αν εξετάσετε πού έχουν εμφανιστεί οι νέες παραλλαγές σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα προέρχονται από ασθενείς με HIV ή καρκίνο που είναι ανοσοκατασταλμένοι. Ο ιός παραμένει στο σώμα τους για μέρες και εβδομάδες και βρίσκει ευκαιρία να αναπτύξει μεταλλάξεις» εξηγεί ο Πασκάλ Σοριότ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

Όπως σημειώνει, η θεραπεία αντισωμάτων της AstraZeneca που έχει ήδη εγκριθεί από τον ρυθμιστικό φορά σε Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο προστατεύει τους ανοσοκατασταλμένους από τη μόλυνση με Covid, αλλά επιπλέον «μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων». 

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προειδοποίησε προσφάτως πως ένα κύμα μεταλλάξεων του κορωνοϊού διασπείρεται σε όλη την ήπειρο, κάτι που σημαίνει πως η ανάγκη για εμβολιασμό του γηραιότερου πληθυσμού γίνεται επιτακτικότρεη. 

Παρότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εγκριθεί η χρήση της θεραπείας αντισωμάτων, η χώρα δεν έχει ακόμη κάνει παραγγελίες δόσεων. 

Με πληροφορίες από Telegraph




Δεν υπάρχουν σχόλια: