31.7.22

Των υποκλοπών...



Μείναμε άναυδοι πολλοί ακούγοντας τον ογκόλιθο της νέας πολιτικής της κυβέρνησης, μιας πολιτικής που ξεφυτρώνει από τον κόσμο της «δημοσιογραφίας», εν προκειμένω τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, που μιλώντας ο κύριος αυτός, πού αλλού, στον ΣΚΑΪ, διατρανώνει την ακλόνητη κατ' αυτόν αλήθεια του ότι καλό είναι όταν μιλάμε στο τηλέφωνο να μη λέμε τα ενδόμυχα και τα ακριβά μας μυστικά, διότι, απεφάνθη ο πολιτικός εγκέφαλος, είναι γνωστό ότι μας παρακολουθούν! Ποιοι; Οι... θεματοφύλακες της δημοκρατίας, άγνωστες υπερδυνάμεις, που κόπτονται για το καλό του κάθε πολίτη. Πόσο γελοία φιλελεύθεροι είναι ετούτοι οι ευρωπαϊστές, και πόσο γελοίοι και ως άνθρωποι στον δημόσιο διάλογο.

Αυτή είναι και η επίσημη τοποθέτηση της απίστευτης αυτής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Πάνε στον αγύριστο και οι αξίες της δημοκρατίας αλλά και οι αρχές του σεβασμού προς τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη. Και την ίδια ώρα επαγγέλλονται τούτοι οι καψεροί την προστασία της ελευθερίας και της ιδιωτικής ζωής όλων μας. Δηλαδή: πιάσε λύκο και καβάλα ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Ζούμε σε ένα πανηγύρι ασυναρτησιών και επικίνδυνων ρητορημάτων και δεν μας καίγεται καρφί -τέτοιοι είμαστε· και δεν ντρεπόμαστε. Για να ντραπεί όμως κανείς πρέπει να διαθέτει και ολίγη τσίπα και ελάχιστοι από τους πολιτικούς μας φαίνεται να τη διαθέτουν. Και από εμάς, τους ψηφοφόρους, καλέ.

Ως λαός δεν φαίνεται να έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας και όσων τη συντρέχουν στο οριακό τούτο χρονικό διάστημα της πορείας προς τον ψηφιακό πολιτισμό [ίσως και να μεταλλασσόμαστε ως είδος, αλλά πού τέτοιοι προβληματισμοί -διάγομεν βίον μαλθακόν και ασυνάρτητον, υποτονικόν και κυρίως «φιλελεύθερον»]. Για τον νέο αστέρα της πολιτικής ζωής η παρακολούθηση των προσωπικών τηλεφωνικών συσκευών είναι κάτι σαν αυτονόητο -δεν εκμυστηρεύεσαι τα βαριά μυστικά σου στο τηλέφωνο, πρέπει να το κάνεις αυτό διά ζώσης. Μιλάμε για υψηλό δημοκρατικό φρόνημα -έλα που οι τηλεθεατές τον ακούμε σαν χάνοι, γιατί στο βάθος συμφωνούμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, λέμε, οι τάχα μου ευφυείς και ορθολογιστές της κακιάς ώρας.
Οι άνθρωποι αυτοί, οι αμετανόητοι δεξιοί, θεωρούν σωστό ό,τι αποφασίζει η εκτελεστική εξουσία [τους]. Δικαιολογούν την αποφυλάκιση των εν ψυχρώ δολοφόνων ανήλικων παιδιών και των βίαιων βιαστών {Κορκονέα, Λιγνάδη αντίστοιχα, ανθρώπων «δικών» τους δηλαδή] και βγάζουν φλύκταινες όταν άλλοι φυλακισμένοι, που είναι αντίθετοι στην «ιδεολογία» τους, απαιτούν [επειδή τους παρέχει το δικαίωμα ο νόμος] να αποφυλακιστούν ή να πάρουν την εκπαιδευτική τους άδεια. Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους θεματοφύλακες των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας [τρομάρα τους]. Είναι αδιάντροπα αντιδημοκρατικοί και ταυτόχρονα διαλαλούν σε κάθε τόνο το δημοκρατικό τους φρόνημα. Πιάσ' τ' αυγό και κούρευ' το δηλαδή ή πάρ' τους στον γάμο σου να σου πουν και του χρόνου. Θα δούμε πολύ άσχημα πράγματα από αυτούς τους κυρίους εάν δεν φροντίσουμε να τους στείλουμε σπίτι τους όσο γίνεται πιο σύντομα.

Γιώργος Σταματόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: