30.7.22

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγαλύτερο βάρος στις προτάσεις για την ακρίβεια...


...και η αντίδραση μιας ασόβαρης κυβέρνησης...

Με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων να εξακολουθεί να αφήνει πολλά ερωτηματικά και κενά ακόμη και μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας διακοπές ολίγων οικογενειακών ημερών στη Λισαβόνα. Κατά τις πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται πάλι πίσω στην... Αθήνα μετά την Τετάρτη.

Στην Κουμουνδούρου επέλεξαν τελικώς να μην προχωρήσουν σε μερική ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, όπως αρχικώς προγραμματιζόταν κάτι που θεωρήθηκε απολύτως λογικό από την στιγμή που τον Σεπτέμβριο δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Θεωρούν ότι στην παρούσα φάση που οι πολίτες ταλανίζονται από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους με πρώτιστο αυτό της ακρίβειας, είναι προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να συνεχίσει να ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στις προτάσεις του για την προστασία της κοινωνίας και στην επεξεργασία του κυβερνητικού του προγράμματος που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις από τη Eurostat για τα στοιχεία του πληθωρισμού οι αρμόδιοι τομεάρχες Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης σχολίασαν πως ο κ. Μητσοτάκης και οι επιλογές του καθοδηγούν τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών προστατεύοντας και ενισχύοντας την αισχροκέρδεια και τα καρτέλ. Με την προσθήκη πως «η κυβέρνηση φέρει ακέραιες τις ευθύνες και για το ακραίο επίπεδο ακρίβειας και για τη μη προστασία της κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά το μείζον πολιτικό θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις. Η κυβέρνηση λένε παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιορίστηκε σε δηλώσεις ότι θα διερευνηθούν οι καταγγελίες, ενώ ο ίδιος ο εκπρόσωπός της Γιάννης Οικονόμου άρχισε να απαριθμεί περιπτώσεις παρακολουθήσεων στο εξωτερικό για να σχολιάσει πως χρειάζονται παγκόσμιες απαντήσεις σ’ ένα παγκόσμιο πρόβλημα. 

Κι αυτό στη λογική πως παντού συμβαίνουν αυτά. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θυμίζουν επίσης πως τον χορό των αοριστιών άνοιξε ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ο οποίος επεδίωξε να δείξει πως ξένες δυνάμεις δρουν στο εσωτερικό και πραγματοποιούν παρακολουθήσεις σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα απαλλαγής της κυβέρνησης. Για να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και ο διοικητής της ΕΥΠ ο οποίος υποστήριξε χθες ότι η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έγινε κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών!

Στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως προφανώς και αυτές δεν είναι αντιδράσεις μιας σοβαρής κυβέρνησης, ειδικά δε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιδεικνύει μόνο αδράνεια αλλά και διάθεση διαστρέβλωσης. «Πρωθυπουργός και διοικητής της ΕΥΠ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, ή μήπως δεν θέλουν» διερωτώνται στην αξιωματική αντιπολίτευση με την επισήμανση πως ούτως ή άλλως ο «κοριός» έχει ταχθεί στην υπηρεσία του επιτελικού κράτους.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης των πολύ πραγματικών ευθυνών της κυβέρνησης τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει με κάθε τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής να ζητά απαντήσεις για να χυθεί άπλετο φως σε μία υπόθεση που αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: