15.7.20

Το παρασκήνιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής...


Τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε...
ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου -στο οποίο θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας- αλλά και της μυστικής τριμερούς στο Βερολίνο, μεταξύ εκπροσώπων της Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας.

Ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο «Star», ανέφερε πως το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τον κατάλογο των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο, «ώστε να μπορέσουμε το γρηγορότερο δυνατό να έχουμε καταλήξει σε ένα προσχεδιασμό των ευρωπαϊκών αντιδράσεων σε περίπτωση τουρκικής παραβατικότητας».

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήριζαν ως ανυπόστατα τα όσα λέγονται και γράφονται ότι ο Ν. Δένδιας δεν γνώριζε περί της συνάντησης του Βερολίνου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό πως προειδοποίησε τους ομολόγους του ότι αν υπάρξει ζήτημα στο μεσοδιάστημα θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου μέσα στο καλοκαίρι.

Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει πως επιθυμεί συμφωνία με επιχορηγήσεις και όχι μνημονιακούς όρους στο πλαίσιο του Ταμείου για ανακούφιση από τις οικονομικές προκλήσεις της πανδημίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: