3.7.20

Αποφασισμένη η Μέρκελ για συμφωνία στις Βρυξέλλες...



 Τη σιγουριά της πως θα επιτευχθεί συμφωνία για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, στις 17 Ιουλίου, στη διάσκεψη των Βρυξελλών, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας.
«Πηγαίνω στις Βρυξέλλες στις 17 Ιουλίου με την...
πρόθεση να πετύχω συμφωνία», δήλωσε η Μέρκελ και διευκρίνισε ότι ακόμη και εάν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, θα πρέπει ούτως ή άλλως να υπάρξει συμφωνία εντός του καλοκαιριού. «Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη επιλογή», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και αρχηγούς κρατών.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έγιναν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από τη Γερμανία.


Σημειώνεται ότι νωρίτερα, πληροφορίες έφεραν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να σχεδιάζει συμβιβαστική πρόταση για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα στο θέμα αυτό. Η πρόταση αυτή φέρεται να περιλαμβάνει μειώσεις στον προϋπολογισμό της Ένωσης, για να πείσει τους πλούσιους του Βορρά να συναινέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: