26.7.20

Σε καραντίνα βάζει τους Ισπανούς η Βρετανία...

Ισπανία: Βάζει σε καραντίνα τους επισκέπτες από Βρετανία| newmoney
Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων της νόσου Covid-19 που παρουσιάζει η Ισπανία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην απόφαση να βάλει σε καραντίνα όλους όσοι ταξιδεύουν από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου προς τη Βρετανία.

«Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από...
τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που έχει τις τελευταίες λίγες ημέρες», ανέφερε η κυβέρνηση της Σκοτίας σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «η απόφαση, η οποία λήφθηκε επίσης από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία καθώς και από τη βρετανική κυβέρνηση, λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από αυτούς που ταξιδεύουν από την Ισπανία».

Έτσι, όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες.


Σημειώνεται πως καθένα από τα τέσσερα συστατικά κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία) εφαρμόζει τη δική του πολιτική στο θέμα της πανδημίας, ωστόσο ακολουθούν παρόμοιους κανόνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

Από την πλευρά της η Μαδρίτη αρκέστηκε να υποστηρίξει πως η Ισπανία είναι μια ασφαλής χώρα με εντοπισμένες, απομονωμένες και ελεγχόμενες εστίες του κορονοϊού. Ο εκπρόσωπος του ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Ισπανία «σέβεται τις αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου» και ότι είναι σε επαφή με τις εκεί αρχές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: