13.7.20

Είδηση; Ποια είδηση;...


Για άλλες εφημερίδες ο Κυριακάτικος αγώνας βόλεϊ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που έκρινε τον τίτλο, ήταν πρώτο θέμα. Για άλλες ήταν σαν να μην υπήρξε αγώνας· ως μη γενόμενος. Οι...
Live Sport και Sportime.

Εδωσαν διάσταση στη δεύτερη συνεχή νίκη του Παναθηναϊκού που του πρόσφερε μετά από 14 χρόνια (και ενώ είχε περάσει πολλά «πέτρινα», με ταλαιπωρίες που μπορούσαν να τον είχαν ισοπεδώσει) τον τίτλο του πρωταθλητή. Για τον Κόκκινο Πρωταθλητή ο αγώνας εξαφανίστηκε. Δεν υπάρχει στο σημερινό πρωτοσέλιδο ούτε σε αστερίσκο!

Το ίδιο έγινε και στην έκδοση της περασμένης Παρασκευής, οπότε η νίκη του Παναθηναϊκού στον Ρέντη με 3-0 (η πρώτη που χρειαζόταν για τον τίτλο) επίσης εξαφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο. Αντίθετα με το Φως που έκανε την πράσινη νίκη πρώτο θέμα, έστω και όχι ηχηρό. Βέβαια, το Φως έχει μεν κόκκινα συλλογικά αισθήματα, αλλά δεν παύει να είναι μια πλήρης αθλητική εφημερίδα που προβάλλει και άλλες ομάδες –παλιότερα ακόμα περισσότερο από σήμερα.

Πάντως, ως ένα σημείο είναι αναμενόμενο τα αμιγώς συλλογικά έντυπα (ο Πρωταθλητής, η Ώρα και μέχρι πρότινος, η Πράσινη) να κάνουν αυτό για το οποίο κυκλοφορούν. Δηλαδή, να γράφουν ό,τι θέλουν να διαβάσουν οι αναγνώστες τους. Ακόμα και αν χρειαστεί να διαστρεβλωθούν γεγονότα. Στην προκειμένη περίπτωση, το γεγονός εξαφανίστηκε.

Έγινε αγώνας; Ποιος αγώνας;
Υπάρχει είδηση; Ποια είδηση;

Το λες και δημοσιογραφικό ολοκληρωτισμό αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα· δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει.


Πηγή:Harddog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: