14.7.20

Στη μαύρη λίστα της Ε.Ε. Σερβία και Μαυροβούνιο...

... εξαιτίας του κορονοϊού...

Η εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε Σερβία και Μαυροβούνιο τις τελευταίες εβδομάδες, φέρνει τις δύο χώρες εκτός της ευρωπαϊκής λίστας με τους ασφαλείς περιορισμούς, έπειτα από αίτημα του...
Βερολίνου.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες σε σημερινή τους συνάντηση, αποδέχτηκαν την πρόταση της Γερμανίας να αφαιρεθούν η Σερβία και το Μαυροβούνιο από την ευρωπαϊκή λίστα με τις ασφαλείς χώρες που μπορούν οι πολίτες να ταξιδεύουν ελεύθερα. Οι δύο χώρες είχαν μία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid –19 το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται πλέον ασφαλείς προορισμοί.

Στην σύσκεψη ζητήθηκε να αποσυρθούν και η Αλγερία και το Μαρόκο, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τα κράτη μέλη. Η Γαλλία, ωστόσο, ανήγγειλε την επιβολή εθνικών μέτρων όσον αφορά την περίπτωση της Αλγερίας.

Από την άλλη μεριά, το Λουξεμβούργο και η Κύπρος αιτήθηκαν την προσθήκη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά για την περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω της επιδεινωμένης κατάστασης.

Η ευρωπαϊκή λίστα ανανεώνεται και ενημερώνεται τακτικά και αποτελεί απλώς μία σύσταση προς τα κράτη μέλη. Στη λίστα βρίσκονται ακόμη 13 χώρες, οι οποίες είναι η Αλγερία, η Τυνησία, το Μαρόκο, η Ρουάντα, η Γεωργία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ουρουγουάη. Όσον αφορά την περίπτωση της Κίνας, ωστόσο, δεν είναι αμοιβαίες οι προθέσεις καθώς δεν δέχεται προς το παρόν επισκέπτες από τις Ευρωπαϊκές χώρες...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: