13.7.20

Δεύτερη κυβερνητική σύσκεψη μέσα σε ένα τριήμερο...


 ... για την πανδημία...
Τα κρούσματα αυξάνονται, όπως και οι κυβερνητικές συσκέψεις με αντικείμενο την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 στη χώρα μας.

Έτσι μόλις τρεις ημέρες μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής, κατά την οποία λήφθηκαν μέτρα κυρίως για τους τουρίστες που εισέρχονται από τον Προμαχώνα, η κυβέρνηση προχωρά σε...
νέα συνάντηση, σήμερα, Δευτέρα, 13 Ιουλίου, το πρωί στο Μαξίμου, κατά την οποία θα επανεξεταστεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα. 

Η νέα σύσκεψη έρχεται τη στιγμή που προβληματίζει η αύξηση των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων, τόσο των εισαγόμενων, όσο και αυτών που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων, ο συνολικός αριθμός νέων συμβάντων παραμένει διψήφιος σε καθημερινή βάση, ενώ κρούσματα εντοπίζονται σταθερά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με τη βόρεια Ελλάδα να παρουσιάζει πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα. 

Υπενθυμίζεται επίσης πως από την ερχόμενη Τετάρτη θα επιτραπούν οι απευθείας πτήσεις από τρεις χώρες που έχει καταγραφεί υψηλός αριθμός μολύνσεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, Βρετανία και Σουηδία.

Η σύσκεψη της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και το «παρών» θα δώσουν –μεταξύ άλλων– ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: