5.7.20

Αεροπορική επίθεση σε βάση της Λιβύης...


Αεροσκάφη χτύπησαν την αεροπορική βάση Al-Watiya, την οποία ανέκτησε πρόσφατα η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με τη βοήθεια της Τουρκίας, σύμφωνα με το Reuters, που...
επικαλείται στρατιωτική πηγή και μαρτυρία κατοίκου.

Η επίθεση έγινε από «άγνωστα αεροσκάφη», δήλωσε η πηγή, ενώ ο κάτοικος της κοντινής πόλης Ζιντάν είπε ότι ακούστηκαν εκρήξεις από την περιοχή της βάσης.

Η ανάκτηση της βάσης, της πιο σημαντικής στα δυτικά της αφρικανικής χώρας, έγινε από την GNA του Φαγέζ αλ Σαράτζ τον Μάιο, όταν ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) άρχισε να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα χάνοντας σημαντικά εδάφη.

Σημειώνεται ότι η υποστήριξη της Άγκυρας στην τουρκόφιλη GNA ήταν αποφασιστική για την αποτροπή της επίθεσης του στρατάρχη για την πολιορκία της Τρίπολης.

Μια τουρκική πηγή είπε τον περασμένο μήνα ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με την GNA για τη δημιουργία δύο βάσεων στη Λιβύη, μία από αυτές στην Watiya.

Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, βρισκόταν στην Τρίπολη την Παρασκευή για συναντήσεις με την GNA και χθες ορκίστηκε να κάνει ό, τι ήταν απαραίτητο για να την βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: