1.5.20

Η Ryanair σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις...


 ...με τα αεροπλάνα της καθηλωμένα...
Τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν από την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, καθώς το μέλλον των αερομεταφορών και του τουρισμού παραμένει σκοτεινό.

Η...
Ryanair προειδοποίησε για μια πολύ αργή ανάκαμψη του τομέα από την κρίση της πανδημίας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την περικοπή του 15% σε σύνολο 19.000 εργαζομένων. Η εκτίμησή της είναι ότι θα περάσουν δυο χρόνια μέχρι η επιβατική κίνηση και οι τιμές να φθάσουν στα επίπεδα του 2019.

Οι απολύσεις αφορούν πιλότους και μέλη πληρωμάτων ενώ στα σχέδια της είναι περικοπές έως 20% στους μισθούς, ματαίωση του 99% των πτήσεων της μέχρι τον Ιούλιο και κλείσιμο αεροπορικών βάσεων της στην Ευρώπη, μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση. Ο δε διευθύνων σύμβουλος, Μάικλ Ο' Λίρι θα παρατείνει μέχρι τον Μάρτιο του 2021 την μείωση κατά 50% των αποδοχών του.


Η Ryanair ανακοίνωσε ακόμα ότι έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Boeing για την μείωση του αριθμού των αεροσκαφών που είναι να παραδοθούν τους επόμενους 24 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: