31.5.20

Με... τυχαίους ελέγχους...


 ... ελπίζουν να ανακόψουν τυχόν κρούσματα από τουρίστες...
Τους όρους της υποδοχής ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα από την 15η Ιουνίου συγκεκριμενοποίησε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Οι...
ελληνικές αρχές εστιάζουν στα αεροδρόμια προέλευσης των εισερχόμενων τουριστών, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους. Σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα θα υποβάλλονται όσοι ταξιδιώτες αναχωρούν από αεροδρόμια περιοχών με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, δηλαδή με αρνητική επιδημιολογική εικόνα. Τα αεροδρόμια αυτά περιλαμβάνονται σε κατάλογο τον οποίον καταρτίζει και επικαιροποιεί διαρκώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και όποιος δημοσιοποιήθηκε χθες σε ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν από το πώς ορίζεται ο "αυξημένος αριθμός" και με ποια ποσοτικά κριτήρια κάθε φορά θα προσδιορίζεται από τον EASA. 

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χάρης Θεοχάρης, «όσοι τουρίστες ξεκινούν από αεροδρόμια τα οποία επισημαίνονται στη λίστα του EASA, ερχόμενοι στην Ελλάδα, θα περάσουν από υποχρεωτικό τεστ και παραμονή για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποίαν το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί 7 ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους».

Στους επισκέπτες που προέρχονται από αεροδρόμια τα οποία κατά τον EASA θεωρούνται απολύτως ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και όχι καθολικοί! Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό επισκέπτες με κορονοϊό να περνούν κανονικά στη χώρα και να ταξιδεύουν προς τους τουριστικούς προορισμούς με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: