31.5.20

Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας...

...επιλογή της ΝΔ η διάλυσή της...
«Στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι, και δική μας επιλογή είναι η στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι...

«δεν μπορεί να συνεχιστεί η κυβερνητική πολιτική της ‘ανοσίας της αγέλης’ στην οικονομία», που «καταδικάζει την οικονομία σε βαθιά κρίση και βυθίζει μικρομεσαίους και εργαζόμενους στην απόγνωση», ενώ «επαναφέρει τον κίνδυνο των μνημονίων».

«Το ‘Μένουμε Όρθιοι’ είναι η απόδειξη ότι μπορούμε και χωρίς μνημόνια», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, όπως παραδέχτηκε και το υπουργείο Οικονομικών», ενώ τονίζει ότι η πρόταση της Κομισιόν, ύψους 32 δισ. ευρώ, «δικαιώνει τις διαχρονικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αλληλεγγύη και τη δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών», αλλά και τη «λογική του προγράμματός μας «Μένουμε Όρθιοι» για γενναία, εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της οικονομίας για την συγκράτηση της ύφεσης».

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως «ο πολιτικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει την κοινωνική πλειονότητα που βλέπει με ανησυχία ότι η χώρα επιστρέφει στις μέρες της ανασφάλειας», και δηλώνει: «Είμαστε πράγματι “μεροληπτικοί” με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που είχαν μάθει, και τελευταία ξαναθυμούνται δυστυχώς, πώς να κλείνουν “δουλειές” με το Κράτος, που βλέπουν την κρίση ως μια ευκαιρία αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, που έχουν συνηθίσει να δρουν δίχως κοινωνικό έλεγχο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την «όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας», επιρρίπτοντας την ίδια στιγμή σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη «λογική κατευνασμού» και τη «διπλωματική αμηχανία της», ενώ αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο τονίζει ότι «αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν ένα “θέατρο του παραλόγου”. Το ΥΠΕΞ παραδέχθηκε ότι έκανε διάβημα προς την τουρκική πλευρά για παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας και την ίδια ώρα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά ψευδών ειδήσεων».


«Απαιτείται εθνική στρατηγική ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στον ευρωτουρκικό διάλογο, αλλά και να ξαναθέσει στο τραπέζι τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που πετύχαμε τον Ιούνιο του 2019» επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ θερίζει τον εθνολαϊκισμό που έσπειρε όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι περίεργο τη μια ημέρα να φοράς την περικεφαλαία του μακεδονομάχου και την άλλη να μιλάς για ‘μερικές δεκάδες μέτρα’»...

Πηγή:realnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: