31.5.20

Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο της αστυνομίας...













 ...στη σκιά της δολοφονίας Φλόιντ (ΒΙΝΤΕΟ)...

Kάτι… διαφορετικό συμβαίνει στις ΗΠΑ, στη σκιά των οργισμένων διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, καθώς οι Αρχές έχουν βάλει ξεκάθαρα στο στόχαστρο τους εργαζόμενους των ΜΜΕ που προσπαθούν να καλύψουν τα γεγονότα.

Μετά την...
πρωτοφανή σύλληψη σε ζωντανή μετάδοση συνεργείου του CNN, έχουν πληθύνει οι καταγγελίες για αστυνομική βία, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων.

Δύο μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters τραυματίστηκαν από σφαίρες καουτσούκ στη Μινεάπολη χθες, την ώρα που κάλυπταν τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην αμερικανική πόλη μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό. Σύμφωνα με το βίντεο που τράβηξε ο εικονολήπτης Χούλιο- Σέζαρ Τσάβες, ένας αστυνομικός σημαδεύει απευθείας εναντίον του, την ώρα που η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών.


End of break ads in 30s
«Ένας αστυνομικός τον οποίο τραβώ με την κάμερα στρέφεται προς το μέρος μου και με σημαδεύει με το όπλο του που ρίχνει πλαστικές σφαίρες», δήλωσε ο Τσάβες.



 
Η δημοσιογράφος Μόλι Χένεσι Φίσκ, από τους Los Angeles Times, κατήγγειλε μέσω Twitter τη χρήση χημικών κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν τις διαδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι όλοι φώναζαν για την ιδιότητά τους και τους έδειχναν τις ταυτότητές τους.





Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Ράιν Φερκλο της Star Tribune, ανέφερε ότι αστυνομικοί χτύπησαν το αυτοκίνητό του τραυματίζοντας τον ίδιο, ενώ ο Μάικλ Άνταμς του Vice in Minneapolis δημοσίευσε βίντεο όπου ακούγεται να φωνάζει πως είναι δημοσιογράφος τη στιγμή που ένας αστυνομικός τον πετά στο έδαφος και ένας άλλος του επιτίθεται με σπρέι πιπεριού.



Πλαστική σφαίρα δέχθηκε και το συνεργείο του CBS, ενώ υπό κράτηση τέθηκε και ο φωτορεπόρτερ Τιομ Αβίλες.








efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: