31.5.20

Οι αστροναύτες της NASA φτάνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...

Η κάψουλα Crew Dragon με τους αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι προσεγγίζει και πρόκειται να προσδεθεί στον ISS περίπου στις 17:30 το απόγευμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της...

ιστορικής επανδρωμένης αποστολής της NASA και της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η κάψουλα Crew Dragon, στην οποία βρίσκονται οι αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι, προσεγγίζει και πρόκειται να προσδεθεί στον ISS.
Χθες η κάψουλα Crew Dragon με τους δύο αστροναύτες εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι σηματοδοτώντας την πρώτη επανδρωμένη τροχιακή αποστολή από το έδαφος των ΗΠΑ από το 2011, οπότε αποσύρθηκαν τα διαστημικά λεωφορεία.

Ο πύραυλος Falcon 9 που έθεσε το διαστημόπλοιο με τους Μπένκερ και Χάρλι σε τροχιά, επέστρεψε στη Γη και προσθαλασσώθηκε με επιτυχία στην πλωτή πλατφόρμα με το χαρακτηριστικό όνομα «Of Course I Still Love You».
Οι πύραυλοι Falcon 9 είναι επαναχρησιμοποιούμενοι, με σκοπό να μειωθεί το κόστος των διαστημικών αποστολών.

Σήμερα, περίπου 19 ώρες μετά την εκτόξευση, η κάψουλα Crew Dragon θα προσδεθεί στον Διθενή Διαστημικό Σταθμό για την αποβίβαση των αστροναυτών.

Το γεγονός αναμένεται στις 17:30 το απόγευμα, αν και η ώρα δίνεται κατά προσέγγιση.

Ο 53χρονος Χάρλι και ο 49χρονος Μπένκερ θα παραμείνουν για ένα χρονικό διάστημα 1-4 μηνών στον ISS προτού να επιστρέψουν στη Γη με το Crew Dragon.

Η διαστημική κάψουλα που δοκιμάζεται στην ιστορική αυτή αποστολή, είναι και αυτή επαναχρησιμοποιούμενη, διαθέτοντας δυνατότητες προσθαλάσσωσης και προσεδάφισης...



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: