31.5.20

Εφτασε η ώρα...


...για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα...
Προς τα τέλη του Ιουνίου εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να πιάσει το νήμα από εκεί που αφέθηκε με την επιβολή της καραντίνας, αλλά και...
να προσδιορίσει το Συνέδριο του κόμματος για το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΑ, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», θα αποφασιστεί και η πρόταση για το νέο όνομα του κόμματος, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Νωρίτερα, μάλιστα, πιθανότατα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, αλλά και η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ζήτησαν με παρεμβάσεις τους ετερόκλητα εσωκομματικά στελέχη, όπως ο Δημήτρης Βίτσας και ο Πάνος Λάμπρου.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ την πρόταση, να συνεδριάσει νωρίτερα η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ..


Στέφανος Τζουμάκας (απευθυνόμενος όχι προς τον Αλέξη Τσίπρα): Ναι, να συνεδριάσετε νωρίτερα, να μας καθοδηγήσετε τι θα κάνουμε!

Το κλίμα, άλλωστε, από τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας μόνο θετικό δεν υπήρξε, καθώς έθεσαν θέμα (μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Παναγιώτης Παναγιώτου) ότι υποβαθμίζεται συνεχώς ο ρόλος τους από την Κουμουνδούρου, γεγονός που είπαν δεν οφειλόταν μόνο στην καραντίνα.

Ειδική συζήτηση έγινε και για τις θέσεις και τη στάση του κόμματος στα ελληνοτουρκικά, όπου οι απόψεις υπήρξαν διαφορετικές ως προς την αναγκαιότητα του φράκτη στον Έβρο. Στελέχη των «53», αλλά και εσωκομματικοί σύμμαχοί τους όπως ο Νίκος Φίλης, τάχτηκαν εναντίον του φράκτη, εν αντιθέσει με άλλα στελέχη, όπως ο Νίκος Βούτσης τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με την ύπαρξη δηλαδή ανοιχτής διαύλου για την υποβολή αιτήσεων ασύλου κλπ. Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ των θέσεων των στελεχών αυτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον και επίσημα θέση από την Κουμουνδούρου για το θέμα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στελέχη, όπως ο Νίκος Μπίστης και ο Νίκος Φίλης, χαρακτήρισαν ως «λανθαμένη» την «πολιτική Κατρούγκαλου», όπως την χαρακτήρισαν, να ασκηθεί κριτική για την αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα», αλλά και για τον φράκτη στον Έβρο. Κριτική, τέλος, υπήρξε και για την αρχική ανακοίνωση για το «Ταμείο Ανάπτυξης» από την ΕΕ, που ζητούσε να μην υπάρχουν «πανηγυρισμοί», ενώ χαρακτηρίστηκε ως ορθή η τοποθέτηση Τσίπρα για το θέμα κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη.

Βασίλης Σκουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: