31.5.20

Άνοιξε για το κοινό ο προαύλιος χώρος της Νοτρ Νταμ...

Ο προαύλιος χώρος της Νοτρ Νταμ, που ήταν κλειστός για το κοινό μετά την καταστροφική πυρκαγιά, άνοιξε και πάλι σήμερα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς της 15ης Απριλίου 2019, ο προαύλιος χώρος (parvis) και ο παρακείμενος ομώνυμος δρόμος (η rue du Parvis) «είχαν μολυνθεί από μόλυβδο, γεγονός που...
προκάλεσε άμεσο αποκλεισμό του χώρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκκλησιαστικής αρχής, του δήμου του Παρισιού και του ιδρύματος που είναι επιφορτισμένο με την ανασύσταση του καθεδρικού ναού. Συστηματικοί έλεγχοι και καθαρισμός θα γίνονται στον χώρο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το άνοιγμα του χώρου την ημέρα της Πεντηκοστής αποτελεί «ιδιαίτερο σημάδι», «απελευθέρωση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί στους δημοσιογράφους.

«Είναι ένα όμορφο σύμβολο ένα πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε την Νοτρ Νταμ», δήλωσε στο πλευρό του ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ, καθώς ο χώρος άρχισε σιγά σιγά να γεμίζει από τους Παριζιάνους που ήρθαν ειδικά για την περίσταση. «Η Νοτρ Νταμ είναι το έμβλημά μας, περισσότερο από τον Πύργο του Άιφελ».

Μεγάλης κλίμακας εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την σταθεροποίηση του κτιρίου που έχει υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς. Οι εργασίες είχαν διακοπεί λόγω της επιδημίας Covid-19 και θα επανεκκινήσουν προοδευτικά, με στόχο την αναγέννηση του καθεδρικού ναού μέχρι το 2024...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: