31.5.20

Οι διαδηλώσεις δεν είναι μόνο για τον Φλόιντ...

...αλλά και για τους 40 εκατομμύρια ανέργους...
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στη Νέα Υόρκη για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης - Αιτία είναι η ανεργία, επισημαίνει ο γνωστός οικονομολόγος
Οργή...η λέξη που υιοθετούν τα...

 περισσότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ. Το κύμα διαμαρτυρίας που έχει ξεσηκωθεί μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Επί τέσσερα συνεχόμενα βράδια οι ΗΠΑ «φλέγονται», με το έκρυθμο σκηνικό να μην κάνει εξαιρέσεις.

Ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος είχε προβλέψει την κρίση του 2008, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι οι διαδηλώσεις κι η βία δεν είναι μόνο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Υπάρχουν, γράφει, τώρα 40 εκατομμύρια άνεργοι στις ΗΠΑ που είναι δικαιολογημένα οργισμένοι: Λευκοί, καφέ, μαύροι. Όπως είχα προβλέψεις ένα μήνα νωρίτερα, αυτή η κρίση θα οδηγήσει σε εξεγέρσεις και βία.

Ένα στοιχείο που έχει αξία να μελετηθεί είναι οι αιτίες πίσω από τις διαδηλώσεις. Ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί μόνο για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ, αλλά και για τη συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει η οικονομία μετά την τεράστια υγειονομική κρίση, το επίκεντρο της οποία είναι οι ΗΠΑ.
Όπως φαίνεται σε βίντεο του Twitter, η αγανάκτηση των πολιτών ήταν φανερή στη Νέα Υόρκη, όπου μετά τα μεσάνυχτα, παρατηρήθηκε ογκώδης συγκέντρωση.

Μαύροι και άσπροι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την ανησυχητικά υψηλή ανεργία, καθώς εξαιτίας του lockdown μεγάλος αριθμός κέντρων εστίασης έβαλε λουκέτο, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με έρευνες η πλειονότητα του κόσμου εμφανίζεται να αποδoκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ την πανδημία, με πολλούς να τον εγκαλούν για ολιγωρία ώς προς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων...

Δείτε  το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: