31.5.20

Καταγγελία διανομέα για αστυνομική βία...

... «Με ξυλοκόπησαν και με συνέλαβαν αναίτια»...


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, προχωρά διανομέας από την Κοζάνη.

Όπως περιγράφει σε ανάρτηση του, τρεις αστυνομικοί του...

επιτέθηκαν απροκάλυπτα σε κεντρικό δρόμο της Κοζάνης, τον οδήγησαν στο ΑΤ Κοζάνης, όπου του απαγγέλθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Είμαι ο Γιώργος Β. Διανομέας στο επάγγελμα.

Από την παράδοση της παραγγελίας στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης.

Απολογισμός μέρας, τέσσερις παραδόσεις παραγγελιών, ένα πρόστιμο για παραβίαση πινακίδας STOP, αφαίρεση διπλώματος για 20 μέρες, σύληψη, κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση, απείθεια. Δεν θα την περιέγραφα και σαν μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Αντιλαμβάνομαι όμως πως αν δεν αντιδράσω εγώ και ο καθένας μας, στο μέλλον αυτή μπορεί να είναι μία συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Μια μέρα που μπορεί να σε σταματάει ο κάθε μπάτσος και αν δεν του αρέσει η φάτσα σου να σε βρίζει, να σε σπρώχνει και να σου φορτώνει όποια ψευδή κατηγορία του κατέβει εκείνη την στιγμή στο κεφάλι του.

Το πραγματικό χρονικό έχει ως εξής.

Βρίσκομαι εν ώρα εργασίας, πληρώνομαι από μία παραγγελία και ξεκινώ για την επόμενη παράδοση παραγγελίας. Κεντρικός δρόμος της Κοζάνης, οδός Παύλου Μέλα. Πέντε μέτρα πιο κάτω με πλευρίζουν από αριστερά μου μηχανές ΔΙ.ΑΣ., τρία άτομα. Ένας εξ αυτών ουρλιάζει "κάνε στην άκρη" με τόση ένταση ακατανόητη για μένα την συγκεκριμένη στιγμή μιας και δεν έχει συμβεί τίποτα στο δρόμο. Κάνω στην άκρη, σβήνω την μηχανή και κατεβαίνω.

Ο μπάτσος που ούρλιαζε μου λέει "ακίνητος δε σου είπα ρε" και μου επιτίθεται σπρώχνοντας με και προσπαθόντας να μου ανοίξει το φερμουάρ του μπουφάν μου για να με ψάξει. Η αντίδραση μου φυσικά να τον σταματήσω και να ρωτήσω για ποιο λόγο τα χέρια του πάνω μου. Συγχρόνως πέφτουν πάνω μου και οι άλλοι δύο μπάτσοι. Με σπρώχνουν όλοι μαζί, με τραβολογούν από εδώ και από εκεί και στο τέλος μου φοράνε χειροπέδες. Έρχεται περιπολικό και με οδηγεί στο τμήμα, στα κρατητήρια. Τρεις ώρες μετά μου ανακοινώνουν τις κατηγορίες της σύλληψης μου. Αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση, απείθεια. Συν πρόστιμο για παραβίαση πινακίδας STOP και αφαίρεση διπλώματος για 20 μέρες που ισοδυναμεί με 20 χαμένα μεροκάματα μιας και είμαι διανομέας.

Ψευδείς κατηγορίες ότι μου φόρτωσαν. Δεν πέρασα ποτέ από το δρόμο με την πινακίδα STOP που μου προσάπτουν. Ήμουν μόνο πάνω στον κεντρικό δρόμο. Με κατηγορούν ότι χαράκωσα με τα κλειδιά της μηχανής τον έναν μπάτσο, ενώ τα κλειδιά ήταν κάθε στιγμή του σκηνικού πάνω στη μηχανή. Όσο για το υπόλοιπο "πακετάκι" κατηγοριών είναι αυτό που συνήθως σου φορτώνουν δίπλα στα βασικά.

Δεν πέφτω από τα σύννεφα φυσικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτήν την θέση να μου φορτώνουν κατηγορίες που δεν έχουν συμβεί. Ήταν όμως η πρώτη φορά που μου συνέβη εν ώρα εργασίας και όχι σε κάποια κινητοποίηση. Οι δύο από τους τρεις μπάτσους που μου επιτέθηκαν σήμερα είναι μάρτυρες κατηγορίας μου σε άλλη υπόθεση που ακόμα εκκρεμεί (υπόθεση που ενώ έληξε με ομόφωνη αθώωση για όλους, εκρεμεί λόγω έφεσης εισαγγελέα) από αντιφασιστική παρέμβαση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο τρίτος μπάτσος και ο χειρότερος δεν μου θυμίζει κάτι, υποθέτω ήθελε να με γνωρίσει, βγάζοντας ότι μαζεμένο κόμπλεξ κουβαλάει πάνω μου.

Φυσικά και καταγγέλλω στοχοποίηση στο πρόσωπο μου.
Φυσικά και θα κινήσω κάθε εφικτό μέσο για μένα.
Ναι η στοχοποίηση φέρνει ένα συναίσθημα απόγνωσης.
Φυσικά και ποτέ δεν θα αποδεχτώ την αδικία σαν κάτι που απλά συμβαίνει.

Υ.Γ: Όποιο άτομο ήταν μπροστά στο συμβάν και θέλει να συνεισφέρει με τη μαρτυρία του ή οποιοδήποτε στοιχείο κάμερας ή εικόνας ας επικοινωνήσει με το προφίλ μου...

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: