31.5.20

Καθοδική πορεία των κρουσμάτων στη Γαλλία...


Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει την καθοδική πορεία στην Γαλλία, όπου οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 14.380 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, έναντι 14.695 μία ημέρα νωρίτερα.

Ο...
αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην εντατική μειώθηκε σε 1.325 από 1.361, ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 57 θάνατοι (στα νοσοκομεία) επί συνόλου 18.444.

Το στοιχείο αυτό δείχνει πως για 10η συνεχή ημέρα η ημερήσια αύξηση των θανάτων παραμένει κάτω από τους 100.


Με τη Γαλλία να αισιοδοξεί πως η πανδημία σύντομα θα αποτελέσει έναν εφιάλτη που έλαβε (προσωρινά) τέλος, οι Παριζιάνοι συνέρρευσαν στα πάρκα και στους δημόσιους κήπους που άνοιξαν και πάλι το Σάββατο (30/05), για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 11 εβδομάδες καραντίνας.

Με τους πολίτες να ανυπομονούν και την θερμοκρασία να αναμένεται να φθάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές επέσπευσαν το άνοιγμα των πάρκων και των κήπων που ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 2 Ιουνίου.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τα πάρκα μετά την χαλάρωση της καραντίνας στις 11 Μαϊου. Η Ινταλγκό διεκδικεί τον επόμενο μήνα την επανεκλογή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: