30.5.20

Δύο νεκροί από πυρά, συνεχίζονται οι οργισμένες διαδηλώσεις ...

Σε περαιτέρω κλιμάκωση είναι η εξέγερση σε όλη την έκταση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό που τον πατούσε επί 9 λεπτά στο λαιμό με το γόνατό του, αλλά και την άγρια καταστολή με την οποία η αστυνομία αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις.

Μάλιστα, μετά τον θάνατο ενός νεαρού πολίτη στο...

 Ντιτρόιτ πριν από μερικές ώρες, έγινε γνωστό πως άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Πρόκειται για έναν ομοσπονδιακό πράκτορα, ο οποίος δέχτηκε πυρά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Όκλαντ. Αρχικά τραυματίστηκε βαριά, αλλά κατέληξε λίγα λεπτά μετά. Στο ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε κι ένας συνάδελφός του. Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η Federal Protective Service, στην οποία ανήκουν οι δυο πράκτορες, υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Ένας 19χρονος σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ όταν ένας άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε όχημα τύπου SUV άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που διαδήλωνε για τον θάνατο στην αρχή της εβδομάδας ενός Αφροαμερικανού, του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ και μετέδωσε το Associated Press.

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έγιναν ή γίνονται μαζικές και συχνά βίαιες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και των δολοφονιών αθώων ανθρώπων από αστυνομικούς, όπως στο Ντάλας, το Σακραμέντο, την Ατλάντα κ.α...

Δεν υπάρχουν σχόλια: