1.5.20

Good news...


 Κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ιαθεί...
Ο αριθμός των ανθρώπων που κατάφεραν να νικήσουν τον κορωνοϊό ξεπερνά το 1 εκατομμύριο, παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της διαρκώς ανανεούμενης βάσης του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι νεκροί της Covid-19 έχουν...
υπερβεί τις 230.000, ωστόσο, τουλάχιστον τετραπλάσιος αριθμός ανθρώπων που προσβλήθηκαν, διαγνώστηκαν αρνητικοί στον ιό. 

 Συγκεκριμένα, 1,015,183 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αναρρώσει. Από τη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας στη Γουχάν της Κίνας, έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως πάνω από 3,2 κρούσματα του ιού. 



Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μετρούν περισσότερα από ένα εκατομμύρια κρούσματα και 61.000 νεκρούς. Δεύτερη στον κατάλογο των θυμάτων του κορωνοϊού έρχεται η Ιταλία με 27.967 θανάτους, η Βρετανία με 26.711 και η Ισπανία με 24.376. Εν τω μεταξύ, περίπου τέσσερις μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας, πολλές χώρες τού κόσμου έχουν αρχίσει να αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, ανοίγοντας επιχειρήσεις και σχολεία. 

 Χθες, ωστόσο, ο ΠΟΥ προειδοποίησε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά, ως προς το άνοιγμα των σχολείων, χαρακτηρίζοντας «πρώιμα και όχι πολύ πειστικά» τα τεκμήρια πως τα παιδιά δεν μολύνονται τόσο συχνά από τον κορωνοϊό - επιχείρημα που αξιοποιήθηκε για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: