26.5.20

"Θερμή" υποδοχή για Κυριάκο...


...στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ).
Η συνάντηση με Τζιτζι και η εκκεντρική Πατουλίδου (ΦΩΤΟ)...
Υπό τους ήχους συνθημάτων εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης αφίχθη πριν από λίγο στο δημαρχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα χωρίς...
να δημιουργηθεί ένταση.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Μίμης Φωτόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής.

Μητσοτάκης και Ζέρβας είχαν κατ ιδίαν συνάντηση για λίγα λεπτά ενώ αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της πόλης.





Η συνάντηση Τζιτζικώστα - Μητσοτάκη

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.


Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου ο Τζιτζικώστας και οι δυο άνδρες χαιρετήθηκαν με τους αγκώνες.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σχολίασε την ενδυματολογική επιλογή της περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου λέγοντας χαρακτηριστικά «ενδυματολογικά είμαστε πολύ πίσω. Είσαι πολύ μπροστά».

Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας συζήτησαν για τον οδικό τουρισμό, την σύνδεση του 6ου προβλήτα με την Εγνατία Οδό, καθώς και για το δυτικό παράκτιο μέτωπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τουρισμό, επισημαίνοντας τη σημασία των οδικών εισροών στη Βόρεια Ελλάδα από βαλκανικές χώρες, οι οποίες είχαν επίσης καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι πιο εξαρτημένη από τον οδικό τουρισμό, από χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα τα είχαν καταφέρει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια δεν μας δημιουργούν ιδιαίτερες επιδημιολογικές ανησυχίες, να μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορα με κάποιους βασικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε στον κ. Τζιτζικώστα.

«Χωρίς τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστωνόμαστε όλοι, αλλά πάνω από όλα βοηθάει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας, ένα τόσο σημαντικό ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς τους οποίους περνάμε», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον Περιφερειάρχη.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη. Μάλιστα, τόνισε στον κ. Τζιτζικώστα πως ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών μπορεί να βοηθήσει με το έργο του.

«Θέλω να καλοσωρίσω τον πρωθυπουργό των έργων και όχι των λόγων» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας και η κα Πατουλίδου δώρισαν στον πρωθυπουργό μια μπάλα με υπογραφές βετεράνων καλαθοσφαιριστών όλης της χώρας καθώς και μια ομπρέλα με τα μνημεία της πόλης.

mitsotakis.jpg
mitsotakis2.jpg
mitsotakis3.jpg


Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα σύνορα για τον οδικό τουρισμό

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, ανέφερε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης .

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε στη διάρκεια των συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.

Στα ΚΤΕΛ


πηγη thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: