1.5.20

«Οπλισμένη» διαμαρτυρία στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν...


Εκατοντάδες διαδηλωτές - κάποιοι οπλισμένοι - πραγματοποίησαν την Πέμπτη διαμαρτυρία στο Καπιτώλιο της πρωτεύουσας του Μίσιγκαν, Λάνσινγκ, κατά της πρότασης της Γκρέτσεν Γουίτμερ, κυβερνήτη της πολιτείας, για επέκταση των μέτρων έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του COVID-19, έκκληση πάντως, που...
αγνοήθηκε επί της διαδικασίας από τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.


Matthew Dae Smith/Lansing State Journal via AP
Οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο του Καπιτωλίου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση, για να απαιτήσουν τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών που παραμένουν σε εφαρμογή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.


AP Photo/Paul Sancya
Εντός κι εκτός κτιρίου, κανένας δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Επιπλέον, δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, ωστόσο, όσοι μπήκαν στο Καπιτώλιο υπόκειντο σε θερμομέτρηση κατά την είσοδό τους. Αρκετοί φώναξαν όταν μασκοφορεμένοι αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν χωρίς έλεγχο, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.

Matthew Dae Smith/Lansing State Journal via AP
Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα κατά των μέτρων, με φωτομοντάζ που εμφάνιζε τη δημοκρατική κυβερνήτη της πολιτείας να μοιάζει στον Αδόλφο Χίτλερ.

Την κινητοποίηση, την οποία βάφτισε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση», διοργάνωσε «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας», όπως αυτοαποκαλείται η εν λόγω ομάδα.


AP Photo/Paul Sancya
Σημειώνεται ότι η οπλοφορία είναι νόμιμη μέσα στο Καπιτώλιο, όπως και στην υπόλοιπη πολιτεία Μίσιγκαν.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον Απρίλιο, που διαδηλωτές - αρκετοί οπλισμένοι - συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν, πολιτεία όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπερνούν τους 3.500, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.


Michigan Office of the Governor via AP, Pool
Παρά τις διαδηλώσεις πάντως, η διαχείριση της κρίσης από την κυβερνήτη Γουίτμερ χαίρει γενικής αποδοχής, σύμφωνα με πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην πολιτεία.

Ωστόσο, το τοπικό κοινοβούλιο που ελέγχεται από τους ρεπουμπλικάνους, πήρε απόφαση κατά της παράτασης και επέκτασης των μέτρων κατάστασης έκτακτης και ψήφισε να κατατεθεί αγωγή που θα αμφισβητεί την εξουσία και τις ενέργειες της Γουίτμερ για την καταπολέμηση της πανδημίας.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: