18.5.20

Συγκεντρώσεις για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη...

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απάντησαν στη Θεσσαλονίκη, στην προκλητική επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. 
Υπενθυμίζεται πως τα ΜΑΤ προχώρησαν σε επίθεση κατά...
των συγκεντρωμένων, χρησιμοποιώντας κρότου λάμψης, και κυνηγώντας κόσμο στα γύρω στενά.

Έτσι, την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία που κατέληξε στην πλατεία Καλλιθέας. Κι οι δύο πορείες διεξήχθησαν ειρηνικά. 

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «η Πόλη Ανάποδα» επισημαίνει ότι σκοπός της σημερινής κινητοποίησης η οποία πραγματοποιείται «τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας» είναι η προστασία των ελεύθερων χώρων και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων. Κάνει δε λόγο για αναίτια επίθεση της αστυνομίας.


Επεισόδια και προσαγωγές
Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων έριξε μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην οδό Αποστόλου Παύλου, πλησίον του τουρκικού προξενείου. Ακολούθησαν επεισόδια στην Καμάρα, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: