22.5.20

Μετά το μαύρο πρωτοσέλιδο...


...βρήκε πιεστήριο και ξαναβγήκε...
Μόνο για μια ημέρα έχασε την επαφή της με τα σημεία πώλησης η Μαγνησία, η οποία την περασμένη Τετάρτη, στην υπ’ αριθμόν 3219 έκδοση, κυκλοφόρησε με κατάμαυρο, μονοθεματικό πρωτοσέλιδο, καταγγέλλοντας ότι ο...

εκδότης της εφημερίδας Θεσσαλία (του ισχυρού εκδοτικού πόλου της περιοχής) ειδοποίησε τον αντίστοιχο της Μαγνησίας, ότι θα διακόψει τον εκτύπωση της τελευταίας στο πιεστήριό του, καθώς –όπως γράφτηκε στο καταγγελτικό άρθρο τής πληττόμενης εφημερίδας– επικαλέστηκε ότι «με την ύλη της και με την τιμή των 50 λεπτών του ευρώ στο περίπτερο μπορούσε να ανταγωνιστεί την "Θεσσαλία" η οποία κατέγραφε απώλεια φύλλων εξαιτίας της».

Ο εκδότης της Μαγνησίας (Αρχιμήδης-Δημήτρης Καρεκλίδης) υποστήριξε ότι η απόφαση του ομολόγου του της Θεσσαλίας (Βασίλης Δανός) ήρθε μετά από την κριτική που ασκεί σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ως «ένα συμβάν να μας προβληματίσει για το πού είναι διατεθειμένοι κάποιοι να φθάσουν για να "τελειώσουν" μαζί μας και να περιορίσουν την απήχησή μας στην κοινωνία του Βόλου». Ο κ. Καρεκλίδης ανέφερε στο τελευταίο φύλλο πριν από τη σύντομη διακοπή έκδοσης, ότι «Ο φασισμός δεν θα περάσει» και ότι «θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου η "Μαγνησία" να συνεχίσει να εκδίδεται καθημερινά και να αποκαλύπτει όσα κάποιοι δεν θέλουν να μάθετε».

Πράγματι η εφημερίδα σήμερα, Παρασκευή, και μετά από απουσία μιας ημέρας, επανήλθε με το υπ’ αριθμόν 3200 φύλλο της, χωρίς να κάνει αναφορά –τουλάχιστον στην πρώτη της σελίδα– για τη σύντομη διακοπή της κυκλοφορίας και την επανακυκλοφορία της. Αναζητήσαμε στο σάιτ του ομίλου της Μαγνησίας (που διαθέτει και ραδιοφωνικό σταθμό) στοιχεία για το πώς ξεπέρασε τεχνικά η εφημερίδα το πρόβλημα, αλλά δεν βρήκαμε. Φαίνεται να υπάρχει, πάντως, ελαφρά αλλαγή τού σχήματος των σελίδων: είναι πιο στενές και με μεγαλύτερο ύψος από το προηγούμενο σχήμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 1) Τα πρωτοσέλιδα της Μαγνησίας πήραμε από το frontpafes.gr. 2) Διαβάστε περισσότερα από τη διακοπή έκδοση της εφημερίας σε ανάρτηση των Zoornalistas (εδώ) την Πέμπτη.

 /harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: