24.5.20

Για ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής δεσμεύτηκε ο Κιμ...


Στρατιωτική συνάντηση για τη συζήτηση νέων πολιτικών αναφορικά με την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, KCNA, που δεν ανέφερε πότε έγινε.

«Στη...
συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας» ανέφερε το KCNA.

Το πρακτορείο σημείωσε ότι στη συνεδρίαση έγινε η πρώτη δημόσια εμφάνισή του Βορειοκορεάτη ηγέτη εδώ και μέρες. Στις αρχές Μαΐου ο ίδιος έδωσε τέλος στην έντονη φημολογία για την υγεία του, παρακολουθώντας μία τελετή εγκαινίων εργοστασίου λιπασμάτων, μετά από εβδομάδες απουσίας.


Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση έγινε εν μέσω του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και ΗΠΑ και Πιονγιάνγκ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Άλλωστε, μετά από δύο συνόδους κορυφής και συνάντηση των Κιμ-Τραμπ στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη το 2019, οι σχέσεις των δύο χωρών μπήκαν ξανά σε τροχιά επιδείνωσης τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: