10.5.20

Μπάνιο στη θάλασσα με κρατήσεις το καλοκαίρι;...


Υποχρεωμένοι να κάνουν κράτηση για μια θέση στην αμμουδιά θα είναι πολλοί παραθεριστές στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Στην πόλη Canet d'en Berenguer θα επιτρέπεται μόνο...
στο μισό του πληθυσμού, δηλαδή σε 5.000 άτομα, να κάνουν ηλιοθεραπεία τις καθημερινές, προκειμένου να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις. Μάλιστα, θα υπάρχει ένα πλέγμα που θα χωρίζει την παραλία σε τετράγωνα.

«Αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης στο CNN. «Θα υπάρχει περισσότερος χώρος μεταξύ του διπλανού σας».

Η κράτηση θα γίνεται μέσω εφαρμογής του κινητού τηλέφωνο είτε για το πρωί είτε για το απόγευμα, αλλά όχι για όλη τη μέρα, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Τα σημεία πρόσβασης στην παραλία αναμένεται επίσης να μειωθούν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι παραθεριστές θα μπορούν κάνουν κράτηση για οποιαδήποτε διαθέσιμη περιοχή, σαν να επιλέγουν θέσεις στο διαδίκτυο για κινηματογράφο. «Δεν θα μπορούσα να ελέγξω τη ροή των ανθρώπων [χωρίς τα νέα μέτρα]. Θα ήταν όλοι μαζί, μολύνοντας ο ένας τον άλλον», σημείωσε ο ίδιος.

 Και άλλες πόλεις στη χώρα της Ιβηρικής, όπως η Galiza και η Sanxenxo θα πάρουν μέτρα αυτό το καλοκαίρι. Στη δεύτερη αναμένεται να επιτραπεί η πρόσβαση στο 75% των ανθρώπων που την επισκέπτονταν συνήθως.

Άλλωστε, ο δήμαρχος Telmo Martin δεν ανησυχεί για το πλήθος που μαζεύεται στα σημεία πρόσβασης στην παραλία. «Ο τουρισμός είναι το 80% της οικονομίας μας», είπε στο CNN κάνοντας παράλληλα έκκληση προς όλους για υπευθυνότητα. «Πρέπει να βρούμε λύσεις έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς, από άποψη υγείας» πρόσθεσε.

Στην κύρια παραλία της πόλης, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της βόρειας Ισπανίας, θα τοποθετηθούν επίσης πλέγματα για να χωρίζουν τις ξαπλώστρες με τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν ξύλινοι στύλοι με σχοινιά που θα σχηματίζουν μικρά ή μεγαλύτερα τετράγωνα, σύμφωνα με τον Martin, ο οποίος ανέφερε ότι οι παραθεριστές δεν θα μπορούν να κρατούν μία θέση όλη ημέρα αφήνοντας την πετσέτα τους. Αν φύγουν το μεσημέρι, την χάνουν, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: