23.5.20

Επίθεση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ...

...ενώ τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν
Με υψηλούς τόνους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί για τους...

 κυβερνητικούς χειρισμούς στον Έβρο, έπειτα από τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη το ζήτημα που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία –επικαλούμενη ότι θύλακας γης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι αμφισβητούμενη περιοχή– έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τον Νίκο Δένδια να προσπαθεί με ανεπιτυχή τρόπο να δώσει απαντήσεις. Ταυτόχρονα, ο υπουργός παραδέχεται πως υπάρχει θέμα «αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου» για «λίγες δεκάδες μέτρα», το ελληνικό ΥΠΕΞ μιλά για «fake news» και ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος».

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ανακοίνωσή του σήμερα (Σάββατο) το βράδυ, υποστήριξε πως «ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις», προσθέτοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους».

Τα πυρά κατά της αντιπολίτευσης
Σήμερα, λοιπόν, το απόγευμα, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» σχετικά με το ερώτημα που έθεσε νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση για το αν «αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής».

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται fake news, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη ανευθυνότητα από το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπ.ΕΞ. στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ανακοινώσει ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης.

Η υποβολή ερωτήματος αν «αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής», αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ψευδώς και με απίστευτο θράσος διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επικίνδυνη είναι στην πραγματικότητα η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να επικαλείται fake news. Ας μην παριστάνουν τους φύλακες του Έβρου αυτοί που κατά πλειοψηφία στο κόμμα τους δε διαπιστώνουν εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τη γειτονική χώρα, ενώ ακόμη και στη σημερινή τους ανακοίνωση διαπιστώνουν ότι «στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες» και όχι η Τουρκία!

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με μια επικριτική ανακοίνωση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην Έβρο, έκανε λόγο για «παλινωδίες στις απαντήσεις της κυβέρνησης» και εκτίμησε πως η «σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος», δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες.

«Όταν μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα», κατέληγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί
Η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος» ήρθε λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη (ΕΡΑ) που παραχώρησε ο κ. Δένδιας και στην οποία παραδέχθηκε πως «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού (...)» και πως «αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν», ισχυριζόμενος πως πρόκειται για «για λίγες δεκάδες μέτρα».

Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά που απέστειλε –με εντολή Δένδια– το Υπουργείο Εξωτερικών για την παρεμπόδιση των ελληνικών δυνάμεων στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που ξεκίνησαν για την κατασκευή φράκτη στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. Ωστόσο, έπειτα απ' όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εξωτερικών και συνολικά η κυβέρνηση οφείλουν να ξεκαθαρίσουν επαρκώς το τοπίο, όπως άλλωστε ζητούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε επίσης πως «η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα», χωρίς να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: